Gemeentebestuur en politiek zetten in op vervanging Marknesserbrug

EMMELOORD
De Marknesserbrug in Emmeloord wordt waarschijnlijk vervangen door een nieuw exemplaar. Het college van burgemeester en wethouders zet vol in op nieuwbouw en een meerderheid van de gemeenteraad lijkt het college hierin te volgen. Dat bleek maandagavond tijdens de commissievergadering.

Tevergeefs
Drie keer heeft gemeente tevergeefs een aanbesteding gedaan om de brug te renoveren. Een vierde poging heeft volgens het college geen zin. Nieuwbouw lijkt goedkoper uit te vallen dan in eerste instantie werd gedacht. Het verschil tussen renovatie en nieuwbouw komt in de berekening van het college uit op één miljoen euro. Een nieuwe brug kost naar schatting drie miljoen euro.

Levensduur
Daarnaast zegt de wethouder dat de levensduur van de 60-jaar oude brug bij renovatie met 30 jaar verlengd worden. Terwijl een nieuwe brug na 100 jaar is afgeschreven. Begin 2017 kiest de gemeenteraad een variant. Wethouder Poppe: “Meteen na de zomer zouden we, als alles goed gaat, kunnen starten met de hoop dat we eind 2017 wellicht eerste maand 2018 daar weer een brug hebben liggen die er weer heel lang tegenaan kan.”

reacties (5)

 • Willem

   

  Ga eens kijken bij de genoemde viaducten

  reageer
 • Hansma

   

  Je schijnt de situatie te kennen... Ben je er wel eens geweest? Je stelt namelijk voor de Lemstervaart ontoegankelijk te maken voor scheepvaart...

  reageer
 • willem

   

  Emmeloord wordt omgeven door vaste oeververbindingen (viaduct Muntweg, viaduct A6, viaduct Hannie Schaftweg) en hier praten ze in de politiek nog over een dure beweegbare brug over de Lemstervaart. Geen wonder dat we als inwoners veel te veel betalen. Denk na en maak ook hier een vaste oeververbinding.

  reageer
 • Man, man, man, wat hebben die aanbestedingen niet gekost. En dan toch tot de door b&w uitkomen op vervanging. Wordt nogal wat geld weggegooid daar in de NOP. Ben benieuwd of ze het met 3mil redden...

  reageer
 • KC

   

  Gelijk hebben de aannemers dat hun vingers willen branden aan renovatie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert