Voorstel voor nieuw zwembad Het Baken

ZEEWOLDE
Zwembad Het Baken in Zeewolde wordt gesloopt en er wordt op die plek een compleet nieuw zwembad gebouwd. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. De aangrenzende sporthal wordt gerenoveerd.

Een jaar geleden kondigde de gemeente al een onderzoek aan naar de toekomst van het zwembad. Nieuwbouw heeft de voorkeur boven een grote renovatie, waarbij de pompen en de verwarmingssystemen zouden moeten worden vervangen. 

Het is nog niet duidelijk hoeveel de bouw van het nieuwe zwembad gaat kosten. De gemeenteraad moet het voorstel van het college nog goedkeuren. 

reacties (8)

 • Jay

   

  Zijn er in Zeewolde niet een páár dingetjes die misschien meer prioriteit hebben dan dit nog keurig uitziende complex? Vervang gewoon dat wat vervanging behoeft en verlies je niet in megalomanie. Te zot voor woorden.

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Waarschijnlijk is het zwembad slecht gebouwd. In Zwolle heeft men ook een zwembad van ruim 20 jaar oud vervangen, omdat het renoveren duurder was, dan het vervangen van 2 zwembaden, door 1 centraal zwembad. De kwaliteit van de tegels en de installaties van het Hanzebad (Zwolle) was slecht, waardoor de levensduur van deze zaken maar 20 i.p.v. 40 jaar was. Waarschijnlijk geldt dit ook voor het Baken. Daarnaast heeft men minder personeel nodig bij het nieuwe zwembad. Vooral dit laatste kan voor een grote besparing zorgen, waardoor nieuwbouw in veel gevallen aantrekkelijker kan zijn.

  reageer
 • Jan

   

  De burgers betalen wederom voor deze slecht functionerende bestuurders en ambtenaren, die zonder visie ad hoc 'beleid' maken. De bezem erdoor heen zou ik zo langzamerhand zeggen!

  reageer
 • kees d.

   

  ¿Kapitaal vernietiging terwijl je 2 miljoen moet bezuinigen?

  reageer
 • jeus

   

  jeugd sentiment gaat verloren.. heb begin jaren 90 op schoolzwemmen gezeten. jammer maar helaas wel noodzakelijk

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  In mijn optiek een beroerd voorstel. Het is nog niet eens duidelijk wat nieuwbouw moet kosten, maar toch wil het college het slopen en vervangen door nieuwbouw omdat dat "waarschijnlijk" kosten effectiever zal zijn dan renovatie. En dan te bedenken dat dit sport- en zwemcomplex slechts 26 jaar oud is...

  reageer
 • Rob Smeets

   

  Tenzij Omroep Flevoland over meer en andere informatie beschikt, stelt volgens mij het College voor te kiezen voor 'renovatie met gedeeltelijke nieuwbouw'. Dat klinkt toch net even anders (en goedkoper).

  reageer
 • Rob

   

  De gemeente Zeewolde is helemaal van het pad af, allereerst de reeds miljoenen verslindende verbouwingen van het Gemeentehuis momenteel wel heel drastisch, de Gemeente Zeewolde is nog maar 35 jaar oud en dat zijn al die panden zeker nog niet. Dan al verhuizingen van de bibliotheek die vervolgens nu weer op zijn oude stek zit, wat was daar eerder mis mee. Wie corrigeert deze Gemeente nu eens zodat ze verantwoording kunnen afleggen voor al hun financiële wanprestaties? Doe liever wat aan de infrastructuur in het centrum, de wegen daar worden drukker en drukker en voor omwonenden steeds meer onleefbaar. Daar is al vaak over geklaagd maar dat is aan dovemansoren gericht zo blijkt mede door toedoen van de zittende loco burgemeester die van een andere planeet lijkt te komen en denkt de wijsheid in pacht te hebben.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert