Corrosia voorzichtig optimistisch over toekomst

ALMERE
Het is mooi dat wethouder Frits Huis 100.000 euro heeft gevonden in de cultuurbegroting van Almere voor Corrosia maar daarmee is het kunstencentrum er nog niet. Dat zegt Harry Dijksma, voorzitter van de Raad van Bestuur van Corrosia.

"De vlag gaat hier heel voorzichtig uit", laat Dijksma desgevraagd weten. "Het gaat om het niet doorvoeren van een aangekondigde bezuiniging. Je hebt het niet over extra geld. Al met al blijven de middelen zeer beperkt. Maar we zijn heel blij dat het lobbywerk van sommige raadspartijen heeft geholpen."

Structureel
De afgelopen jaren is het subsidiebedrag voor Corrosia afgebouwd. Het laatste deel van die bezuiniging, een ton, werd door de gemeenteraad twee jaar geleden tijdelijk opgevangen door een incidentele bijdrage uit de aanjaaggelden voor cultuur. Huis beloofde daarop op zoek te gaan naar structureel geld.

Geen zorgen
In de programmabegroting die donderdagavond in Almere werd gepresenteerd is te lezen dat het kunstencentrum zich geen zorgen meer hoeft te maken over minder budget.

Cao
Desondanks blijft er een gevoel van onzekerheid, meent Dijksma. Eerder dit jaar werd duidelijk dat de gemeente Almere geen inflatiecorrectie toepast op gemeentelijke subsidies. Terwijl kosten bij instellingen stijgen, blijft hun subsidiebedrag al jaren gelijk. "Dat betekent nog steeds dat wij geen cao-loon kunnen betalen aan onze medewerkers."  Dijksma hoopt dat hier ook een oplossing voor wordt gevonden.

reacties (3)

 • Drikus Dribbel

   

  Negatieve reacties zijn niet meer nodig als we stoppen met geld te geven aan al die uitvreters in de kunst en cultuursector. Dus, beste .W. ga ervoor en stem straks op een partij die alle cultuursubsidies stopt. En, einde negatieve racties.

  reageer
 • johanna

   

  stop met die onzin club. 15 bezoekers is al veel. wel mooie praatjes maar geen animo onder de almeerders.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Oei, geld voor cultuur.....daar gaan mensen negatief over doen, let maar op!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert