Suburbia opent offensief voor behoud subsidie

ALMERE
De Almeerse theatergroep Suburbia zet alles op alles om alsnog de rijkssubsidie voor de komende vier jaar veilig te stellen. Suburbia kreeg deze zomer nul op het rekest van het Fonds Podiumkunsten, maar houdt hoop dat er bij de behandeling van de cultuurbegroting in de Tweede Kamer alsnog extra geld beschikbaar komt.

Het gezelschap krijgt bij het offensief steun van de gemeente Almere, de provincie en verschillende culturele organisaties in Almere. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken wijst de zakelijk directeur van Suburbia, Jos van Hulst, op eerdere beloftes van het kabinet dat culturele ontwikkelingen in Almere gelijke tred zouden houden met de groei van de stad. 

Bij het uitblijven van de aangevraagde subsidie komt volgens Van Hulst de rol van Suburbia binnen de Almeerse cultuursector in gevaar.

reacties (5)

 • Boels

   

  Offensief en schofferend is de cultuursector al jaren. Doe eens aan publiektrekkers en kom uit de gesubsidieerde ivoren toren. Met volle zalen hoef je de hand niet op te houden.

  reageer
 • Kletskop jr.

   

  ongelofelijk dat er wel geld gaat naar de 3 bezoekers voor corrosia en dat suburbia die het landelijk goed doet gewoon straks niet meer bestaat. die frits huis doet maar wat.

  reageer
 • Frits

   

  Zo lang Frits Huis geen minister is, gaat hij niet over de subsidies die de rijksoverheid verstrekt.

 • frits

   

  Culturele ontwikkelingen gelijke tred houden met de groei van de stad? Waarom? dan kost het steedds meer subsidie. En Suburbia treedt in het hele land op, dat heeft niets met Almere van doen. Weg met de subsidiesmijterij. Als mensen niet voldoende toegangsgeld voor je voorstellingen willen betalen, moet je je misschien maar beperken tot amateurtoneel. Dit subsidiëren zou geen overheidstaak moeten zijn!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ga werken en blijf van ons bekastinggeld af met je hobby. Ik vraag toch ook geen subsidie voor mijn kunstwerk 'man in hangmat'.

  reageer
 • Ik

   

  Gewoon prijs kaartje omhoog

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert