Eerst debat over vuurwerkvrije zone

NOORDOOSTPOLDER
Burgemeester Van der Werff van Noordoostpolder wil nog geen vuurwerkvrije zones toezeggen voor de komende jaarwisseling. Het onderwerp werd maandagavond tijdens de raadsvergadering aangezwengeld door de ChristenUnie/SGP, die graag een vuurwerkvrije zone wil. 

De burgemeester wil eerst in debat om noodzaak en consequenties van het instellen van zo'n zone te bespreken. Volgens Van der Werff kan de politie niet beloven dat er voldoende agenten beschikbaar zijn om in vuurwerkvrije gebieden te handhaven. 

Een peiling in het burgerpanel wees uit dat een meerderheid van de respondenten het een goed idee vindt om op bepaalde locaties tijdens oud en nieuw niet te knallen. De ChristenUnie/SGP denkt bijvoorbeeld aan vuurwerkvrije zones bij bejaardenhuizen en in winkelcentra. 

reacties (6)

 • daarom dus

   

  Nee dat durven ze niet omdat een hele kleine minderheid er zo over denkt als je omschrijft. Ze zoeken altijd de weg naar de meeste stemmen en niet naar de minste. Als je zo zwaar tilt aan CO2 uitstoot dan zou je ook voor geboortebeperking moeten zijn. De mens is de grootste vervuiler. Zolang wij steeds meer mensen op de wereld zetten zal er meer CO2 uitstoot zijn en minder eten. Vuurwerk is daar maar een klein onderdeel van.

  reageer
 • Rob

   

  Ieder jaar weer het zelfde gezeur en noodzaak hierover, komt nooit een drol van terecht. Den Haag met name financiën rekent zich ieder jaar weer rijk aan de belastingopbrengsten en niet aan de kosten en maatschappelijke ellende van dit rot vuurwerk. Ja ze hebben hun mond vol over het milieu en CO2 heffingen waarmee ze de burger weer verder een poot kunnen uitdraaien terwijl het vuurwerk afgestoken in 24 uur tijd dan 3 maanden autorijden door alle Nederlanders bij elkaar. Nee zolang de bestuurders in dit besluiteloze land de rijen gesloten houden zal er niets veranderen. Laat maar eens 1 politieke partij dit onderwerp in zijn verkiezingsprogramma zetten, wedden dat dit niemand aandurft.

  reageer
 • Graag objectief.....

   

  Voor- of tegenstanders is hierin geen argument. Schade aan het gehoor en dierenleed dat wordt gebagatelliseerd.Merkwaardig is en blijft de verzwaring van het caliber in de knal.De knallen zijn niet meer normaal! Laten de stoere kerels en vrouwen op het gemeentehuis maar eens zien waar men voor staat.

  reageer
 • ach ja

   

  je hebt altijd voor en tegenstanders. misschien wil de burgervader een deal met CU sluiten: een groot aantal vuurwerkvrije zones in ruil voor stilte op zaterdag avonden en zondagen. Geen overlast meer van klokgelui meer voor het zeer beperkte aantal bezoekers van zo'n gebedshuis. Met zo'n deal zal het overgrote deel van de inwoners van de NOP zeker tevreden zijn.

  reageer
 • Hoe tegendraads kun je zijn?

   

  Hoe extreem kun je debatteren over feitelijkheden bijvoorbeeld een winkelcentra waar ook mensen willen winkelen met gehoor problemen. Je zult maar gehoorschade opgelopen hebben en vervolgens moet je dan noodgedwongen thuis blijven. In Emmeloord-West ligt er een park aan het Zwin.In dit park overwinteren en huisvesten verschillende soorten vogels o.a. vinken een specht,ganzen.etc.ect.Een aantal jaren geeft men toestemming om midden in dat park carbid af te schieten. Dit is werkelijk onbegrijpelijk! Misschien heeft de burgemeester nog een plekje in zijn tuin om carbid af te schieten?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Heerlijk lijkt me dat, een groot deel van Nederland vuurwerkvrij. Concentreer het afsteken op een paar locaties per gemeente. Scheelt ook veel troep opruimen. Nog beter is het vuurwerk voor particulieren te verbieden, en alleen nog professioneel met een vergunning van de gemeente af te steken. Handhaven is met veel zaken een probleem, maar dat hindert ook niet voor invoering van andere verboden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert