'Provincie te streng in bootjesbeleid'

FLEVOLAND
De provincie stelt zich te streng op tegenover booteigenaren die willen aanleggen in provinciale wateren. Dat vinden verschillende fracties in Provinciale Staten. De provincie verbiedt de pleziervaart om in provinciale vaarten aan te meren, omdat dat de binnenvaart hindert. Ook zouden de boten in de weg liggen bij het onderhoud van oevers.

Meerdere partijen in Provinciale Staten vinden dit beleid te streng. Ze vragen gedeputeerde Jaap Lodders of het mogelijk is om zich wat soepeler op te stellen. Lodders wil zich echter aan de eerdere afspraken houden. Op 26 oktober wordt hierover verder gepraat. 

In Noordoostpolder leidde het verbod op afmeren van boten al eerder tot hevig protest. 

reacties (8)

 • Jip

   

  Heeft Lodders niets anders te doen? Beetje smalle portefeuille voor zo'n dik salaris.

  reageer
 • Dit wil men, men heeft dure jachthavens aangelegd, en die moeten rendabel gemaakt worden. Beleid heeft niets met oevers en binnenvaart te maken, nee men wil geld ontvangen via de dure jachthavens.

  reageer
 • Rekenmaar

   

  Nog geen goede reden gelezen waarom Flevoland het lekker aan de waterkant wonen in de polder wil verbieden. Met rechtlijnige regelzucht maakt Flevoland meer kapot, dan strak waterkant en wal beheer oplevert. Rekenmaar!

  reageer
 • Ricardo

   

  Zou er ook zoveel heisa gemaakt zijn als het een "gewone" inwoner was geweest ipv de burgemeester

  reageer
 • flevolander

   

  Is de burgemeester van NOP aan het lobbyen geweest ? Gedeputeerde laat U niet met een kluitje in het riet sturen en vaar verder op de uitgezette koers.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Louise

   

  Totaal andere groep. Zeilbootjes komen niet in de vaarten. En over uw fileleed.Wel eens geprobeerd een mast van 12 meter te strijken? Daar is een hijskraan voor nodig. En die is er niet in de buurt van de Ketelbrug. En blijkbaar weegt uw fileleed minder zwaar dan de toeristische impuls achter de Ketelbrug.

  reageer
 • Oproep!!Creëren van arbeid Dhr. Lodders is ook van belang.

   

  Waarom zo halsstarrig dit standpunt verdedigen om de bootjes te verwijderen?Terwijl juist dringend behoefte is naar nieuwe werkplekken in de Noordoostpolder.Is het misschien de trots die moet varen? Politiek is ook diplomatiek zijn om meerdere kansen te creëren. Werk aan een plan om samen met de gemeente Noordoostpolder tevens het watertoerisme te bevorderen. Zie kansen,geef elkaar de stimulans om nieuwe ontwikkelingen te mogen maken.Hoe dom kan men zijn om dit te laten liggen? Deze neagatieve maanden lange halsstarrige houding is schadelijk voor geheel Flevoland.(kost al veel te veel overleg gelden)

  reageer
 • Balanda

   

  Diezelfde bootjes laten de bruggen opengaan om een dertig centimeter stukje mast, en veroorzaken files op de snelwegen, omdat de eigenaar het vertikt zijn mast neer te laten. Zegt ook iets over het beleid van RWS aangaande economisch beleid, en waarom van die hoge kapitale bruggen? als men om dertig centimeter voor een enkel bootje de brug toch al open gooit?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert