PvdA vindt luchthaven van vitaal belang voor de economie

LELYSTAD
Lelystad Airport moet, net als de luchthavens Schiphol en Eindhoven, in overheidshanden blijven. Dat schrijft de PvdA in haar concept-programma voor de Tweede Kamerverkiezingen, dat maandag is gepresenteerd. Volgens de PvdA zijn de drie luchthavens van vitaal belang voor de Nederlandse economie.

De PvdA steunt de ingezette koers voor de uitbreiding van Lelystad Airport, waarbij de Flevolandse luchthaven vooral vakantieverkeer van Schiphol zal overnemen.
ย 
Voorwaarde is wel dat het Lelystadse vliegveld met een goede OV-verbinding direct wordt verbonden met het Noorden en de Randstad en Schiphol. Of het daarbij om een bus- of treinverbinding moet gaat, wordt in het conceptprogramma niet verder toegelicht.

Het verkiezingsprogramma van de PvdA wordt in januari definitief vastgesteld.
reacties (14)

 • Henk

   

  Keep dreaming, P.v.d.A. Vakantie vluchten en geen nachtvluchten ? Houd toch op met dit project. Alleen de politiek gelooft er nog in kennelijk. De deskundigen hebben het al lang opgegeven.

  reageer
 • Joop

   

  En dat moet gaan samenwerken met groen links......

  reageer
 • pieter

   

  Eerst hebben veel politieke partijen en politici zich afzijdig gehouden van de luchthavendiscussie om hun achterban maar niet te frustreren en te vriend te houden, maar nu Den Haag BEGRIJPELIJK de knoop heeft door gehakt gaan zij zich zich plotseling heel opzichtig met de luchthaven bezig houden en willen nu wel ten volle mee profiteren, zelfs politiek Dronten ( de burgervader ontbrak op de discussieavond in de meerpaal met Hans Alders) wil zich nu profileren

  reageer
 • Wit

   

  En niet alleen de luchthaven, daar hoef je niet eens meer op te letten, het valt meteen op. (Het zal eerder een luchthaven worden voor vrachtverkeer.)

 • Rob

   

  Goedkope chartervluchten van vitaal economisch belang voor Nederland. PvdA jullie zijn de weg helemaal kwijt. Lees te Telegraaf van vandaag en lees hoe Schiphol in en nauw komt als Air Franche vluchten weg gaat halen van de KLM in Nederland. Nogmaals gezegd Lelystad Airport gaat 1 groot fiasco worden en is straks in de nieuw beoogde opzet met een paar jaar failliet omdat Schiphol straks al die charters op Schiphol hard zelf nodig zal hebben.

  reageer
 • Maartje

   

  Goh lees je eens beter in. De charters gaan naar Lelystad om ruimte maken voor wereldwijde Airlines die vooral in de ochtend geen slots meer kunnen krijgen omdat Schiphol VOL is. En ja al die transfererende reizigers die geld uit geven voor luchthavenbelasting zorgen zijn van cruciaal belang. U wilt zeker graag dat Schiphol haar mainport verliest aan andere luchthavens. En de onzin over Air France hebben we nu wel genoeg gehoord. KLM is een enorme organisatie en als Air France echt wat u voorstelt wilt, dan was er allang geen KLM meer. Misschien eens een dagje Schiphol doen?

 • jan6

   

  Ze moeten er helemaal niet aan beginnen als je vliegtuigen wil spotten ga lekker naar schiphol straks vliegen die lawaaischoppers over mijn huis

  reageer
 • Bas

   

  Als je gewoon overdag op je werk bent, zal je niets horen. Trouwens in beginfase 1 vlucht per uur. Waar hebben we het eigenlijk over. Sommige mensen hebben meer last van bier en shag lucht van anderen...

 • laat alle reacties zien
 • LELYstedeling

   

  Goede verbinding met luchthaven ? Parkeren bij Station Zuid en dan me Light rail c.q. metro verbinding Lelystad Zuid- Airport.

  reageer
 • ikke

   

  Interessante mening van een splinterpartij

  reageer
 • Barry

   

  Er wordt nergens gesproken over de verwachte overlast van het komen en gaan van de vliegtuigen. wij in Almere-buiten hebben al weken dagelijks last van dalende vliegtuigen naar Schiphol. deze komen recht over onze woning, BAS kan niets doen! En niet te noemen toename van verkeer uit het zuiden en noorden, de A9 , A1 en A6 worden wel netjes aangepast maar het blijft een binnen verbindingsweg tussen Lelystad en Harderwijk hoezo Flevoland.. rust en ruimte. laatst het tv programma op TV gezien van 100 jaar Schiphol, Schiphol heeft aardig wat vieze spelletjes gespeeld om zo groot te worden. wanneer zijn we eens tevreden en houd deze gegraai nu eens op.

  reageer
 • Piet

   

  Dan zou je juist blij moeten zijn. De vliegroutes worden omgelegd en je krijgt geen toestellen meer over je hoofd. Die gaan voortaan over het Markermeer.

 • Happy

   

  Ik kan niet wachten tot het eindelijk zo ver is๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€ onze kinderen zullen het super vinden om vliegtuigen in lelystad te kunnen spotten ipv in vijfhuizen Polderbaan

  reageer
 • Esveen

   

  Er hadden nog wel 10 velletjes A4 bijgekund met deze nietszeggende bla, bla!

  reageer
 • Jan

   

  en als er straks overlast is staan ze ook weer vooraan.

  reageer
 • Wimmie Wortelpluk

   

  Er is een tijd geweest dat de PvdA zich inzette voor mens, dier, natuur en milieu. Helaas heeft deze partij nu nog slechts eurotekens in het vizier. Een kansloos vliegveld dat slecht is voor mens, dier, natuur en mileu moet er van de PvdA komen.

  reageer
 • Bram

   

  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  reageer
 • frits

   

  Nogal vaagpraat van de PvdA. Wat bedoelen ze met "in overheidshanden"? Schiphol Group is een zelfstandig bedrijf, dat in eigendom is van de staat, gemeenten Amsterdam en Rotterdam, en Aeroports de Paris. Eigenaar van een privaat bedrijf is iets anders dan echt een overheidsdienst zijn. Overigens is Eindhoven Airport voor 51% van Schiphol Groip, en verder van Defensie. In Eindhoven Airport heeft de overheid dus wel een publiek eigendom, zij het voor 49%. En de landelijke PvdA gaat niet over het regionale en lokale openbaar vervoer. Of bedoelen ze dat het rijk de portemonnee gaat trekken voor verbetering van de de busdienst (of voor mijn part aanleg van een monorail) naar Lelystad Airport? Als de PvdA geen geld beschikbaar wil stellen, moeten ze ook geen uitspraken doen over iets wat geen rijkstaak is.

  reageer
 • Maartje

   

  Lelystad Airport is samen met Schiphol Amsterdam Airport de enige luchthaven 100% in handen van de Schiphol Group

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert