Politiek betreurt sluiting operatiekamer

EMMELOORD
De politiek in de Noordoostpolder betreurt dat de MC Groep geen operaties meer uitvoert in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Oppositiepartijen PvdA/Groenlinks en ONS Noordoostpolder vinden dat het college van burgemeester en wethouders nu aan zet is en met een visie moet komen.

ONS hoopt op Antonius
Fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder vindt dat als de sluiting van de operatiekamer in het Dokter Jansencentrum definitief is, onderzocht moet worden of het Antonius Ziekenhuis de operatiekamer kan overnemen. Dat ziekenhuis heeft nu al een polikliniek in Emmeloord. Lammers vindt dat het college een werkgroep moet instellen om de mogelijkheden te onderzoeken. 

D66 ziet kansen
Ook D66 hoopt dat het Antonius wakker is geworden nu de MC Groep stopt met de operaties. Gaston Vilé, fractievoorzitter van D66, hoopt dat beide ziekenhuizen nu gaan samenwerken. "Je kan het als iets negatiefs zien maar dit kan ook leiden tot betere samenwerking." Hij noemt het wel heel spijtig voor de Noordoostpolder maar wijst erop dat het aan de MC Groep zelf is om te beslissen de bedrijfsvoering. "Als politiek gaan wij hier niet over."

PvdA/GroenLinks ziet krokodillentranen
Fractievoorzitter Rien van der Velde snapt niet dat het college verbaasd reageert op de sluiting. "Ik vind het krokodillentranen. Het wordt tijd dat het college met een visie komt op de voorzieningen rondom de ziekenhuizen. Als je dat doet, heb je het stuur in handen en dan hoef je niet verbaasd te zijn."     

CU/SGP spreekt van aderlating
Anjo Simons van de ChristenUnie/SGP spreekt van een aderlating. Hij zegt vooral benieuwd te zijn waarom de MC Groep zo abrupt is gestopt met opereren, terwijl er nog een onderzoek loopt. Verder noemt hij het opmerkelijk dat er in het gebied maar liefst twee ziekenhuizen actief zijn, maar dat geen van de twee een operatiekamer open kan houden. 

VVD wilde samenwerking
Ellen Lindenbergh van de VVD had gehoopt dat het Antonius Ziekenhuis en de MC Groep zouden samenwerken om de operaties voor Emmeloord te behouden.

Politieke Unie wijst op onderhoud
De Politieke Unie snapt dat de MC Groep zich goed wil oriënteren voordat het ziekenhuis groot onderhoud gaat plegen. Fractievoorzitter Theun Tuinenga wil de uitkomst van dat onderzoek nog even afwachten. Ook de Politieke Unie heeft haar hoop gevestigd op een nauwere samenwerking van de MC Groep en het Antonius.

De SP, het CDA en de Partij van Vrije Poldermensen waren woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar. 
 

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  Medisch gesproken is het levensgevaarlijk om in allerlei uithoeken van het land operatiekamers in de lucht te houden die te weinig worden gebruikt. Gebrek aan routine en dus niet veilig. Patiënten willen altijd een volledig uitgerust academisch ziekenhuis bij hun aan het eind van de straat, maar vinden de zorg tegelijkertijd te duur.

  reageer
 • Noppertje

   

  Weet je wat de zorg duur maakt, 3 volwaardige ziekenhuizen binnen een straal van 30 kilometer. Van mij mogen ze het hele Dr. Jansencentrum sluiten. Ga wel naar Zwolle. Boven Regionaal Ziekenhuis en bovendien dichterbij!

 • kees d.

   

  Beter één heel ziekenhuis dat functioneert dan twee halve die helemaal niet werken.

  reageer
 • Knarf

   

  Helemaal eens... Ik hoop dat dhr Berthoo Lammers nu ook beseft dat zijn inbreng in de politiek niet echt opbouwend is (geweest).

 • Van der Ven

   

  Had Berthoo lammers geen ziekenhuis beloofd met basisdisciplines in het Antonius. Niet gelukt zeker?? Of was dat weer zijn verkiezingsretoriek? Afstraffen maar in het stemhokje. En nu gewoon niet meer vooraanstaan met je mening. De schade die je hebt verricht is al niet meer goed te maken. PvdA wil een visie .... want dan komt alles goed. Zit je in elk geval aan het stuur. Plastic Kinderstuur. Achterin de auto. Stop met het ontkennen van het krachtenveld. Stop met de volksverlakkerij.

  reageer
 • Willem

   

  ONS (Berthoo Lammers) heeft tenminste nog geprobeerd de zorg in Emmeloord te redden. De rest van de politiek (CDA, CU/SGP, VVD voorop) is op z'n handen blijven zitten en heeft het overgelaten aan de marktwerking. Nu iedereen terugkomt op het idee van marktwerking is het te laat. De coalitie zou er goed aan doen eens te LUISTEREN naar de oppositie en hier ook lering uit trekken. Dit geldt voor alle onderwerpen in deze gemeente.

 • Flevolander

   

  "Politiek betreurt" zou moeten zijn "Politiek veroorzaakt". Dankzij een paar fanatieke zeurders kwamen er twee ziekenhuizen. En met oogkleppen op is die kwestie blijven zeuren. Iedereen had toch kunnen bedenken dat er in een dorp geen ruimte is voor twee ziekenhuizen.

  reageer
 • ach ja

   

  Helemaal waar. Maar even terug: waarom zijn er 2 ziekenhuizen? Dat komt door dhr P. Blauw die als interim voor een luttele gage van 400.000,- p/j de belangen van het ziekenhuis en zijn Eigen politieke loopbaan door elkaar gehaald heeft. Daardoor onstond er ruimte voor het vestige van een ander ziekenhuis/polikliniek. Daar in die tijd is het mis gegaan onder politiek toezicht en dan moet men nu niet ach en wee doen omdat er weer verkiezingen aankomen...... Wees een kerel en zeg: Ja dat hebben we fout gedaan destijds.

 • kees d.

   

  is een groot punt.

 • moo

   

  Nog even en dan gaat de gemeente er weer geld in pompen..... Dan heeft het ziekenhuis zijn zin weer.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert