Plan voor zorgappartementen in Lelycentre

LELYSTAD
Woonzorg Flevoland wil in het Lelycentre in Lelystad 41 appartementen voor hulpbehoevende ouderen realiseren. De zorginstelling is over een plan in gesprek met de gemeente.

De één of tweepersoons-appartementen moeten komen aan de Plaats 1, vlak naast het winkelgebied. De appartementen zouden via een overdekte brug kunnen worden verbonden met het aangrenzende verzorgingshuis De Uiterton. De bewoners kunnen hier ook zorg en diensten krijgen.

Volgens Woonzorg-directeur John Bos is er in Lelystad een grote groep ouderen, die eigenlijk niet zelfstandig kan wonen maar nog te goed is voor een verpleeghuis.

De gemeente moet het plan beoordelen binnen de toekomstvisie voor het Lelycentre. Hiervoor heeft een aantal vastgoedeigenaren plannen voor het verbouwen van leegstaande kantoren tot appartementen. John Bos is optimistisch dat zijn plan op korte termijn kan worden gerealiseerd, omdat het voorziet in een duidelijke zorgbehoefte.

Dinsdagavond werd duidelijk dat het nog zeker een half jaar duurt voordat duidelijk is of en welke leegstaande kantoren in het Lelycentre in Lelystad kunnen worden omgebouwd tot appartementen.
 

reacties (3)

 • Gerda Berend

   

  Heel goed plan en het zou er zeker zo spoedig mogelijk moeten komen ,ken verschillende ouderen die eigenlijk niet meer zelfstandig kunnen.

  reageer
 • frits

   

  Goed voorstel zulke aanleunwoningen bij De Uiterton. Past bij de participatiesamenleving, waarin mensen langer zelfstandig moeten blijven wonen. Raad en college, niet treuzelen, maar instemmen met dit plan!

  reageer
 • Snop

   

  Goed idee. Dan mogen ze de omgeving wel wat veiliger malen in het Lelycentre. Ik denk dat de meeste ouderen zich daar onveilig voelen in t Lelycentre.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert