Camping Waterhout denkt na over nieuwe plek

ALMERE
Camping Waterhout is bereid na te denken over een verhuizing naar Almere Haven. De gemeente Almere heeft daarvoor een plek bij het surfstrand aan het Gooimeer in gedachten.

Volgens campingeigenaar Fokkens is dat een mooie plaats, met veel recreatiemogelijkheden. Bovendien zitten er café's en restaurants om de hoek, in de havenkom. Als nadelen noemt Fokkens de kans op blauwalg in zomer en de koude wind die over het water komt.

De campingeigenaar wacht nu op een zakelijk voorstel van de gemeente. Camping Waterhout zit al jaren aan het Weerwater in Almere Stad, maar moet daar weg in verband met de Floriade. De wereldtuinbouwtentoonstelling wordt in 2022 gehouden.


reacties (15)

 • H.van.Wageningen

   

  De gemeente zou is een referendum moeten houden onder de bewoners michien zijn we wel niet berijd om drie miljoen extra te betalen

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Camping Waterhout denkt na over nieuwe plek" - kijk, dit is dus de beweging die ik maanden geleden voorspelde. Terwijl iedereen in de media verontwaardigd over elkaar heen buitelde zijn achter de schermen de onderhandelingen gewoon doorgegaan, en er zit dus nu schot in de zaak. Een Albanees spreekwoord zegt: "De honden blaffen, de karavaan trekt verder"

  reageer
 • Thomas

   

  Die eigenaar van de camping snapt ook echt wel dat na drie keer overnieuw moeten doen, de gemeente er vroeger of later toch wel in slaagt om hem te onteigenen.

 • Hannes

   

  Een zo voor de hand liggende reactie. Waar ieder zijn voorspelling allang weet van hebben gehad. Daar heb je geen blaffende karavaan honden voor nodig te begrijpen om de juiste structuur en strategie te bepalen, om schot in de de zaak te krijgen!. Voor een nog onzekere project op een termijn van vijfjaar!. En wetende dat de Gemeenteraad de media nodig heeft om hun strategie een bepaalde richting te geven!. Waar de burger ondanks alle buitelingen achter de schermen allang hun standpunt ook via de media waar de gemeenteraad het zeker niet ongelezen laat!!.

 • Flevo Flevo

   

  Die eigenaren moeten eens ophouden, ga naar een andere locatie, ze moeten gewoon weg waar ze nu zitten, de snelweg en Floriade komen er gewoon, ze hebben ook al bijna hun pensioen leeftijd bereikt, laat je uitkopen, start geen nieuwe camping en geniet van je pensioen met al het geld wat je toegestopt zal worden, ook geen zorgen dat je de camping straks moet verkopen aan iemand, pak het geld en klaar, iedereen tevreden!

  reageer
 • Jos

   

  Voor deze reageerder is het misschien goed om te weten dat de twee kinderen van initiatiefnemers van de camping mede-eigenaar zijn. Ze hebben deze camping met eigen handen vanuit het niets opgebouwd en dat op basis van goede contracten en loyale medewerking van de gemeente. Het kan verkeren.

 • Henk

   

  De eigenaren zijn murw gebeukt. De druk die continu wordt uitgeoefend door Herrema gaat op termijn tol eisen. Een oneerlijk gevecht omdat Herrema te pas en te onpas kan onteigenen. De Flopriade dient geen enkel belang slechts die van Herrema. De volgende stap wordt massaal bezwaar aantekenen tegen het bestemmingsplan. Moet lukken want nu zitten in allerlei procedures ook al heel veel fouten.

  reageer
 • Jos

   

  Ik ben het helemaal met je eens. Deze mensen staan al 3 jaar continu onder druk en hun tegenspelers...: steeds weer een andere wethouders, niet functionerende ambtenaren en gemeenteraadsleden die zich denigrerend uitlieten over deze "ondernemertjes" (met name Leefbaar en PvdA). En dan ook nog een oud burgemeester die haar minachting niet voor zich kon houden. Mijn hart ligt bij deze ondernemers!

 • Hannes

   

  Het zou eerder van toepassing zijn als de gemeenteraad en de overkoepelendeorganisatie eens goed en praktisch gaat nadenken over een andere locatie waar men een garantie gaat creëeren om te voorkomen dat men niet in een financiële debacle terecht gaat komen. "Want het verkeerd uitgekozen kwetsbare locatie," is nu nog financiële totaal niet te overzien wat het nog allemaal teweeg zou moeten brengen.. Juist om dat twee projecten tegelijk in een geforceerde scenario op lange termijn zijn waarde moet kunnen bepalen!. De Floriade zal met vraag en aanbod voor de toekomst nog kans van slagen hebben als men het los gaat zien van de doorgedramde woonwijk waar het uiteindelijk omdraait!. Prachtige voorbeelden genoeg aangegeven waarbij de continuïteit van Almere in al zijn hoedanigheid een langverwachte glorie en een financiële-economisch karakter teweeg zal brengen!!. "Hierbij speelt ervaring en intuïtie in het gehele project met een maatschappelijkesamenwerking een belangrijke rol."

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  "Menschen houdt het simpel, leeft met vlag & wimpel" zeggen wij van het Simplistisch Verbond in zo'n geval.

 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  Op deze manier blijft er voor de Almere havenaren geen enkel recreatie plaatsje meer over wat bereikbaar is lopend of met de fiets. Moeten we weer vervuilend met de auto gaan, wie weet waar. Beter stoppen met die stomme Floriade, kan alles blijven zoals het is, iedereen blij en houden we nog geld over ook voor andere nuttige zaken.

  reageer
 • Havenaar

   

  Dat heb ik me ook afgevraagd. Ten koste van wat gaat dit? Van het zwemstrand? Dat zou idd heel vervelend zijn voor de Havenaren, want daar wordt zomers heel veel gerecreeerd.

 • Ed Molenaar

   

  Kan de gemeente dit wel aanbieden? Het is toch buitendijks, dus van Rijkswaterstaat?

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Goede raad aan de campingeigenaren: laat schriftelijk + juridisch dichtgetimmerd vastleggen dat de camping voor minstens 30/40 jaar op die plek mag blijven voortbestaan. Eind vorige eeuw had de Gemeente Almere heel andere plannen met dit gebied: de huidige jachthaven zou in westelijke richting worden verplaatst en hier zou een nieuwe buitendijkse woonwijk worden aangelegd..... En niets zo wispelturig als een gemeentebestuur door de jaren heen.

  reageer
 • Rood

   

  Locatie is een behoorlijke vooruitgang. Kost wel wat jaren om het op te bouwen. Als ik de financiën en lef zou hebben zou ik dat plekje graag willen hebben voor een camping.

  reageer
 • Jan

   

  Geef die mensen ook 500.000 mee, zodat we die onteigeningsprocedure niet hoeven te doen. Scheelt weer 2.5 miljoen. Of kan die Herrema dat ook al niet.

  reageer
 • Ron

   

  Met een half mio gaan ze dat niet redden . Hoeveel wel weet ik niet maar met factor 10 denk ik dat je dichter bij juiste getal zit .ben het eens dat deze plek wederom een potentiele tijdelijke plek is ivm die oude buitendijkse plannen. Ben benieuwd wat de contouren zouden worden want ik denk dat bosjesgebied kleiner is dan de oppervlakte die ze nu hebben.. heel vroeger waren er ook buitendijks plannen voor een camping ... toen mocht het niet.

 • grondstof

   

  Dichte en hoge begroeiing er omheen om de ergste kou te weren dan kan het een mooie plek worden.

  reageer
 • Paul

   

  Ik zou er voor gaan. Het kán in Almere

  reageer
 • Arie

   

  Voor de camping lijkt mij dit een absolute vooruitgang. Voor het Weerwater gebied is dit voorstel wel een verlies.

  reageer
 • Havenaar

   

  Vooruitgang? De huidige camping ligt toch prima? Hoe lang duurt het voor je weer een camping met volwassen begroeiing hebt? Als ze weg moeten is dit een goed alternatief voor hen, maar t beste is blijven waar de camping nu zit.

 • Ger

   

  Eindelijk, verstand komt met de jaren.

  reageer
 • Rutger

   

  Mooie plek!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert