Paviljoen Lucht wordt wakeboardschool in Limburg

LELYSTAD
Voormalig horecapaviljoen Lucht is vrijdag vanuit de Lelystadse Bataviahaven op transport gegaan naar Maasbracht. De nieuwe eigenaar laat het daar de komende maanden opknappen en ombouwen tot een wakeboardschool en clubhuis. 

Bij het verlenen van de vergunning in april 2010 spraken de eigenaar en gemeente met elkaar af dat het perceel na vijf jaar weer zou worden opgeleverd. Eind vorig jaar werd het paviljoen daarom gedemonteerd en weggetakeld. 

De verbouwing moet in april zijn afgerond. Dan wordt het Paviljoen verscheept naar Roermond, de definitieve locatie. Foto: Bataviahaven
 

reacties (3)

 • G.m

   

  Toen het er stond zag het er keurig uit mooi punt op mooie locatie in Lelystad aan de kust.Feitelijk een verlies voor de stad een ondernemer die bereid is te ondernemen aan de kust en vervolgens word tegen gewerkt.Ongetwijfeld waren er afspraken voor eerst 5 jaar,maar nu staat er niets.Een beroep klager cq hobby klager die bij de gemeente al meer dan 80 bezwaarschriften in dientword wel gehoord.kort gezegd schande hoe gemeente Lelystad met haar ondernemers omgaat zowel in het stadshart als daar buiten.Je kan dan wel een in loop voor ondernemers hebben in Lelystad,echter je werkt ondernemers die zich willen vestigen net zo hard tegen.restaurants in stadshart worden tegen gewerkt en dus ook aan de kust ,bakkerij werd door gemeente weg gepest,wat gemeente uit eindelijk een schade post moest gaan betalen.En je dan als gemeente je afvragen waarom ondernemers liever Lelystad passeren

  reageer
 • kustbewoner

   

  De termijn van 5 jaar werd door de eigenaar niet in acht genomen. Er werden daarover door een inspreker vragen gesteld in de gemeenteraad en toen moest de wethouder wel druk uitoefenen op de eigenaar van het paviljoen. De horecaexploitant wilde nog wel doorgaan, maar de eigenaar diende het pand te verwijderen. De eigenaar heeft de gemeente lang aan het lijntje gehouden door meerdere malen te suggereren dat hij de bouwval verkocht had. Hoeveel liggeld heeft dit opgebracht voor BataviaHaven of is dit ook een vriendendienst geweest .

  reageer
 • KC

   

  Eindelijk!! Het was geen gezicht meer aan de kust. Hij om 15.00 uur weggesleept.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert