CDA Gelderland wil aandacht voor files op de A50, N50 en A28

LELYSTAD
Met de komst van een groter Vliegveld Lelystad moeten ook de files op de A50, N50 en A28 worden aangepakt. Dat wil het CDA Gelderland. De partij houdt hierover maandag een openbare discussie-bijeenkomst in 't Harde

Nu protesteren tegen de aanvliegroutes over Gelderland geen zin meer heeft, zet het CDA zijn zinnen op de economische groei die het vliegveld met zich meebrengt.

Daarover wordt maandagavond gediscussieerd met de directeur van het vliegveld, ondernemers van VNO/NCW en met de recreatiesector. 

 

reacties (8)

 • peter van den bemt

   

  CDA Gelderland doet er goed aan zich wat beter te verdiepen in deze kwestie. En dan kunnen ze gewoon terecht bij hun eigen partij. "Nu protesteren tegen de aanvliegroutes geen zin meer heeft"....????. Even verderop, ander artikel, lees ik: Voor september moet duidelijk worden of er alternatieven zijn voor de vliegroutes van en naar Lelystad Airport. Er wordt in het bijzonder naar de vliegroutes over vliegveld Teuge bij Apeldoorn gekeken. Daarom doet een Brits adviesbureau een second opinion. Dat antwoordt staatssecretaris Sharon Dijksma op Kamervragen van CDA, VVD en D66.

  reageer
 • Jan2

   

  De N50 moet verbeterd worden , maar de aangegeven reden is onzin! In de buurt van het vliegveld zitten grote transportbedrijven. (Zeewolde). Er zullen veel vrachtvluchten komen (binnen 2 jaar ook snachts). Maar dat willen de voorstanders toch graag? Bespaar dus op de drogreden tbv de wegen!

  reageer
 • JanB

   

  Dat er toevallig een paar grote transportbedrijven in Zeewolde zitten heeft totaal geen verband met eventuele vrachtvluchten op Lelystad. Wolter Koops doet voornamelijk koelvervoer van levensmiddelen en Bakker Logistiek is gespecialiseerd in distributie voor winkelketens en groothandels. Tenzij de bewuste transportbedrijven een compleet andere tak gaan opstarten en dan ook nog gaan samenwerken met een expediteur die gebruik wil gaan maken van Lelystad Airport.

 • Rob

   

  CDA maak u niet druk, het wordt een vliegveldje van niks.

  reageer
 • Bas

   

  Last van jaloezie?

 • pieter

   

  (nu protesteren geen zin meer heeft tegen het vliegveld ! wil het CDA Gelderland ook mee profiteren van het vliegveld) !!!!!!! Dus: zoals de wind waait, waait mijn jasje !!! schijnheilig gedoe. !! Reken maar als het veld officieel geopend wordt dat al de politieke tegenstanders van het veld op de provincie en gemeentehuizen vooraan staan, want zo'n dagje uit dat laat je toch niet aan je voorbijgaan, om vervolgens bij het officiële gedeelte luid te applaudisseren en zich vervolgens op de rijkelijke buffetten te storten om daarna hun Haagse-partij genoten te complimenteren met dit toch wel wijze besluit.

  reageer
 • kees d.

   

  CDA Gelderland wil alleen maar mee eten met economische groei terwijl Gelderland toch een heel rijke provincie is.

  reageer
 • Dick

   

  En waarom zou dat niet mogen?

 • Hendriksen

   

  Tsja wat zou CDA flevoland hebben gedaan als de situatie andersom zou zijn? Denk precies hetzelfde. Nee laat ze idd maar de wegen eens goed aanpakken want als je alleen maar in de file komt te staan is het ook weer niet goed :-)

 • laat alle reacties zien
 • Cornelis

   

  Ik weet een hele simpele oplossing die goed is voor mens, dier, natuur en milieu. Schrap de uitbreidingsplannen voor dit vliegveld nu het nog kan.

  reageer
 • Maartje

   

  Nu het nog kan? Dat kan helemaal niet meer. Alle contracten zijn al getekend. Alle wetten zijn er al door. Stoppen kost vele tientallen miljoenen aan vergoedingen. Overigens is de uitbreiding voor Nederland een noodzaak.

 • jan

   

  Fijn dat er mensen zijn die nadenken en oplossingen willen zoeken!

  reageer
 • Bas

   

  Groter vliegveld? Het wordt de 2e internationale luchthaven van Nederland met straks 45000 vliegbewegingen. Beetje understatement hé?875166

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert