Lobby verbreding N50 eind november naar Den Haag

NOORDOOSTPOLDER
Een regionale lobby die zich sterk maakt voor een snelle verbreding van het laatste stuk N50 tussen Emmeloord en Zwolle gaat op 28 november naar Den Haag. In de Tweede Kamer wordt die dag besproken in welke wegen en andere infrastructuur het Rijk de komende jaren geld gaat steken.

De bestuurders, ondernemers en transporteurs uit Overijssel en Flevoland gaan Kamerleden vragen om ook geld voor de N50 beschikbaar te stellen. Het Flevolandse deel van de Rijksweg is recent verdubbeld. Bij Kampen is de weg nog tweebaans. Daar gebeuren geregeld ongelukken en loopt het verkeer elke ochtend- en avondspits vast. Ook forensen uit Noordoostpolder en Dronten zijn hierdoor langer onderweg.

Andere wegen krijgen voorrang
De verbreding van de weg kost 10 miljoen euro. De regio wil daarvan de helft betalen. De rest zou van het Rijk moeten komen, dat verantwoordelijk is voor de weg. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu zei eerder dat haar budget beperkt is. Volgens haar zijn er andere wegen in Nederland die dringender aangepakt moeten worden.

De lokale partij Gemeente Belang Kampen vindt dat de provincie Overijssel niet op de minister moet wachten en de benodigde 10 miljoen euro zelf op tafel moet leggen. De partij is op internet een petitie gestart om de provincie hiervan te overtuigen. De petitie is al ruim 1800 keer getekend. 

reacties (10)

 • De ingenieur

   

  Alsof er bij nieuwbouw geen overleg zou zijn. En alsof je dit soort projecten zou kunnen doen zonder fatsoenlijk overleg en ontwerpwerk. Wie er dom is? Dat is degene die zonder grond denkt dat hij slim is.

  reageer
 • De ingenieur

   

  10 miljoen is klein bier bij dit soort projecten. DE MER rapportage zal kort zijn en veel tegenstand zal er ook niet zijn. De planvorming zal dus ook kort zijn. Het ontwerp is al klaar en de uitvoering vergt 2-3 jaar, afhankelijk van de gekozen oplossingen. Al met al is het in vijf jaar klaar. Misschien wel sneller .

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Onzin, bij de eerste aanleg was er veel te weinig verkeer voor een 2x2 snelweg. Het geld groeit niet aan de bomen. Vooral niet Flevoland.

  reageer
 • TK

   

  Als het goed gekeurd wordt kunnen we met ingang van 2027 over de verbrede N50! Dit stuk had vanaf het eerste moment al een verlengde A50 moeten zijn.

  reageer
 • snelweg

   

  Ze gdden het gelijk goed moete doen ,nu weer allerlei toestanden en vergaderingen en tekeningen en dan misschien dat het doorgaat.hup weer 10 miljoen weg .maar ja de hoge heren hebben gestudeerd en die weten het.ik wist het toen al dat het eens moest gebeuren, maar ik heb dan ook niet gestudeerd,WIE IS ER NU DOM ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  Doe eerst maar eens het stukje tussen de brug over de IJssel en de weg naar Dronten. Overigens is de brug ook 2x1 en zeker niet makkelijk naar 2x2 te brengen. Dat kan alleen met een zeer dunne middenscheiding en een smalle linker rijstrook.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat zo'n lang stuk voor 10 miljoen Euro verdubbeld kand worden. OOk zal men wat moeten bedenken voor de kruising bij het wegrestaurant en dat niet goedkoop lukken.

  reageer
 • KC

   

  Afgelopen zaterdag zijn er al opnames gemaakt voor het SBS6 programma Gevaarlijkste weg van Nederland

  reageer
 • Juist daarvoor is deze petitie. Al getekend??

  reageer
 • encore

   

  En gaan we het weer proberen???? mss moeten de provincies aanbieden zelf fondsen beschikbaar te stellen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert