Gemeente koopt derde kunstwerk van Van Lith

DRONTEN
De gemeente Dronten heeft opnieuw een kunstwerk gekocht van kunstenares Nel van Lith uit Biddinghuizen. 

Het kunstwerk van basaltlava met de naam 'Vluchtelingen' is al jaren geleden gemaakt. Volgens Van Lith is het een eerbetoon aan vluchtelingen en de hulpverleners die vluchtelingen opvangen. Het is nog niet duidelijk waar het 2600 kilo zware kunstwerk komt te staan in Dronten.

In Biddinghuizen en in Swifterbant staan al kunstwerken van Van Lith. De aankoop van het kunstwerk, het transport en het plaatsen kost de gemeente in totaal 9.000 euro.

reacties (11)

 • Rein

   

  Ik heb nooit werk van deze kunstenares gezien, maar mijn eerste reactie toen ik de foto hier zag , was dat ik het een mooi en indringend beeld vind.

  reageer
 • Frank

   

  Ach onze aat en kunst. Kosten noch moeite worden gespaard enkel weinige zijn er mee gebaat

  reageer
 • Ernst

   

  Belachelijke aankoop. Geld had beter gebruikt kunnen worden voor het aanhouden van speeltuintjes in de wijken. Wegens gebrek aan geld worden speeltuintjes weg bezuinigd. Overigens is dit een voorbeeld want er zijn genoeg andere zaken waar het geld goed te gebruiken is.

  reageer
 • hmmm

   

  Al het derde kunstwerk van dezelfde kunstenares zonder dat er al een plek voor is? Dat zet je te denken.... Meestal is er eerst een plaats waar kunst gewenst is, dan gaat men op zoek naar een passend kunstwerk om het vervolgens na intern overleg aan te kopen. Drie van dezelfde kunstenaar en zonder er ook maar een plaats voor in gedachte te hebben riekt naar verstrengeling van belangen.

  reageer
 • Leon

   

  Klopt. Helemaal als je dan leest in de Stentor, [quote] DRONTEN - Kunstenares Nel van Lith (83) gaat Dronten verlaten. Sinds 1994 woont ze aan een stille weg tussen Dronten en Biddinghuizen, binnenkort mag ze Drenthe haar thuis noemen. Haar werk is inmiddels ingepakt, laat Van Lith weten. Verder wil ze niet reageren. Met het oog op haar verhuizing heeft ze de gemeente nog een sculptuur te koop aangeboden. Daar heeft Dronten wel oren naar en de bedoeling is dat ‘De Vluchtelingen’, een beeld dat 2600 kilo weegt en 1,7 meter hoog is, op een openbare plek wordt geplaatst. De gemeente noemt het dierenpark, het Waterfront en het stationsplein als mogelijkheden. Het beeld kost 9000 euro, inclusief transport en plaatsing. Een goede prijs, zegt wethouder Ton van Amerongen. [/quote] Oftewel, gewoon inpakken en meeverhuizen dat stukje steen! Riekt inderdaad naar belangenverstrengeling!

 • Alex

   

  Echt een fantastische investering weer, wie bij de gemeente Dronten is er bevriend met mw. Van Lith..?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Martijn

   

  Toch knap hoe zo'n 'kunstenares' een stuk waardeloos steen voor dik 8000 weet te verkopen. Ik wou dat ik die gave had

  reageer
 • De Vries

   

  En de prijs? Waarom alleen de transport en plaatsingskosten publiceren? Schadalig dat er in deze tijd van beuinigen op bewoners geld uitgegeven wordt voor "kunst". Iets wat sowieso in vele ogen afzichtelijke troep is.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Goed lezen is ook een "kunst"......

 • Han

   

  5000 euro voor de reddingsbrigade kon onze gemeente niet opbrengen.

  reageer
 • tja

   

  waarschijnlijk was dit belangrijker! wat een droefenis dat openbaar bestuur. Had dan de 9000,- gedoneerd aan Zeewolde voor de Tienermoeders. Het zal toch niet zo zijn dat de kunstenares een bekende (familie of vriendin) van iemand bij de gemeente is??? Hele relevante vraag, het is inmiddels het derde 'kunstwerk' dat ze aankopen.......

 • Hans

   

  Het is een echte kunstenares als je dit kan verkopen aan het college want het college van Dronten is toch wel van hoog niveau dat ze hier 9000 euro voor gaan betalen. Walgelijk hoe hier met gemeenschapsgeld wordt omgegaan.

  reageer
 • Jean

   

  Ik vind het best veel geld voor een steen.

  reageer
 • joost

   

  wauw, een stuk beton met een paar deuken voor 9000 euro. Daar kun je heel wat mensen mee helpen....

  reageer
 • kees d.

   

  je hebt gelijk. H E L P ! !

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert