Bestemmingsplan Floriadeterrein nog te onduidelijk

ALMERE
Het bestemmingplan voor de Floriade is nog te onduidelijk. Dat bleek donderdagavond op de Politieke Markt in Almere. Verschillende fracties hebben vragen over wat er na de tuinbouwtentoonstelling met het gebied gebeurt.  

Er is vooral onduidelijkheid over de maximale hoogte van de gebouwen die in het gebied mogen komen. In het bestemmingsplan stelt wethouder Herrema dat gebouwen niet hoger mogen zijn dan 60 meter. Dat vinden alle fracties in de raad te hoog. Volgens Herrema hoeft niemand bang te zijn voor een 'Manhattan aan het Weerwater'. Het college wil het terrein niet laten volbouwen met torenflats, zegt de wethouder.

De VVD vindt dat het plan onvoldoende duidelijk beschrijft wat er na de tuinbouwtentoonstelling dan wel gebouwd mag worden. Fractievoorzitter Miranda Joziasse wil in het bestemmingsplan kunnen zien waar exact wat gebouwd mag gaan worden. De wethouder heeft toegezegd dat hij zijn plannen duidelijker op papier zal zetten. 

reacties (9)

 • Bo

   

  Op diverse fronten gaat het zichtbaar fout met de Florida is spe: vele bestuurders zijn weg gestuurd of op gestapt; met de camping onteigening zijn dure en stomme fouten gemaakt; nu al miljoenen budget overschrijding; Haddock jachthaven op een stapeling van problemen en fouten. Over de historie van de betreffende wethouder maar te zwijgen... Het project gaat Almere nu en later vele miljoenen kosten, want geen enkele Floriade heeft geld opgeleverd: integendeel .. miljoenen verlies. En wie betaald die..? U.!!

  reageer
 • Zomaar een mening

   

  Soms moet groot denken om ver te komen. In het verleden zijn grote uitvindingen ook zo ontstaan. Denk aan de auto, vliegtuig. Deze mensen werden ook niet voor vol aangezien. Maar deze meneer kan in het hier en nu wel echt het predikaat mee krijgen dat hij leidt aan grootheidswaanzin. En tevens doet hij niet echt aan zelfreflectie. Of wil hij een kijstje vsn zeven gaan samenstellen? De zeven wereld mislukkingen? Wat wordt zijn nieuwe mislukking over enkele jaren? Waar is hij nu al aan t lobbyen en wie is er zo gek om daarbij te helpen? Hopelijk niet in een organisatie die draait op geld uit de samenleving.

  reageer
 • Hannes

   

  Gemeente trek U terug uit een op zo'n lange termijn gecompliceerde maatschappelijke strategisch project!. En het zal bij velen een groot waardering en opluchting teweeg brengen!.. Kansen genoeg met alle nieuwe technologieën en duurzame producten op een andere onkwetsbare locatie een nieuwe structuur te creëeren!!!. Waar men niet nog eens 5 jaar op een woonwijk en langer op zou moeten wachten!!.

  reageer
 • Pzaal

   

  Stop er dan gewoon mee. Dan is iedereen blij.

  reageer
 • Jan

   

  Het is weer de PvdA die de inwoners een oor gaat aannaaien. Waar haalt die partij de elitaire arrogantie vandaan. Bah

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Amazing

   

  Tjonge er zit niet eens een werkgroep met een goed onderbouwt plan achter, men rommelt maar wat aan. Goede bestaande economische activiteiten worden aangevallen en gesommeerd te vertrekken goedschiks of kwaadschiks, hetzelfde is hier in Emmeloord op de Deel ook gebeurt 20 jaar geleden, en nog steeds wachten we tientallen miljoenen euros later, nog altijd op de eerste schop welke de grond in zou moeten gaan om de plannen te realiseren.

  reageer
 • Koos

   

  Nu een mondelinge toezegging van een wethouder die er over een paar jaar niet meer is en dan niet ter verantwoording kan worden geroepen als een aannemer/ontwikkelaar tóch een hele rij flats gaat bouwen. Het is te vaak voorgekomen dat de goedbedoelende wethouder plotseling in dienst blijkt te zijn van zo n aannemer/ontwikkelaar. Volkomen terecht dat de raad het zwart op wit en volkomen duidelijk en ondubbelzinnig wil hebben!

  reageer
 • Ach ja

   

  Herrema zal zijn blunders toch nooit erkennen. Zie de Noord Zuidlijn in Amsterdam. Dit wordt het volgende debacle waar hij de scepter over zwaait. Zie al die mensen ongeinteresseerd zitten. Niet een straalt success uit of ook maar de energie te hebben om dit tot ene success te maken. Nee een beeld zegt inderdaad meer dan 1000 woorden...

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Even voor de door de wethouder ontkende beeldvorming: 60 meter hoog = 20 verdiepingen, dus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert