Suburbia mogelijk gered door voorstel in Tweede Kamer

ALMERE
Theatergezelschap Suburbia uit Almere is mogelijk gered. De fractie van D66 en de SP hebben maandagochtend in de Tweede Kamer een voorstel ingediend om extra geld uit te trekken voor de kunsten in Nederland. Suburbia wordt met naam en toenaam in het amendement genoemd.

De theatergroep kreeg deze zomer te horen dat de rijksbijdrage stopt. Het Fonds Podiumkunsten, dat de rijkssubsidies verdeelt over de verschillende gezelschappen, had Suburbia geschrapt. Daarmee kwam de aanvraag van 400.000 euro te vervallen.
Jos van Hulst, de zakelijk leider van Suburbia, was begin deze maand bang dat het theatergezelschap de deuren zou moeten sluiten.

De leiding van Suburbia heeft de afgelopen weken verschillende gesprekken gevoerd met Tweede Kamerfracties over de rijksbijdrage voor de komende vier jaar. Die gesprekken hebben geleid tot het amendement. In totaal vragen D66 en SP om 10 miljoen euro. Dat geld moet bij het ministerie van Economische Zaken vandaan komen.

Het amendement wordt binnenkort in stemming gebracht. Het is niet bekend hoeveel subsidie Suburbia precies krijgt als het voorstel wordt aangenomen.

reacties (2)

 • Van Haven

   

  Zou mooi zijn als deze theatergroep, die al zoveel mensen leuke avonden bezorgd heeft, behouden kan blijven.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Gelukkig komt dat geld dan wel uit de pot voor de opvangcentra van de mislukte Bed-Bad-Brood-regeling van Van Dijkhoff. Anders van de jeugdggz. Want niets is belangrijker dan de kunst,he ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert