Eis: boete voor haatzaaien Dar al-Fahm

ALMERE
Het Openbaar Ministerie eist een boete van 800 euro tegen een inwoner van Noordwijk die het op het Almeerse centrum voor islamstudies Dar al-Fahm gemunt had. De man heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan haatzaaien, opruien en het discrimineren van moslims. 

"Laten we ze doden"
De aanleiding voor de vervolging is een reactie op Facebook met de tekst 'laten we ze doden, mooie gelegenheid en het rot vanzelf weg'. Volgens justitie was het een reactie op een retraite-weekend dat het studiecentrum een paar dagen later zou houden in Limburg.

Besloten Facebookpagina
De tekst stond op de besloten Facebookpagina 'Macht aan de PVV', maar iemand heeft het doorgegeven aan het islamitische centrum in Almere. De opsteller van de tekst had niet verwacht dat het bericht naar buiten zou komen. "Ik wilde alleen mijn mening geven in de besloten kring van gelijkgestemden", aldus de man.

Geen kwaad in de zin
De Noordwijker had naar eigen zeggen geen kwaad in de zin en wilde niet aanzetten tot geweld. Hij heeft ook niets tegen de moslimgroep als geheel, alleen aan de extremisten die daar mogelijk bij zitten, zei hij.

De uitspraak volgt over twee weken. De politie heeft na het uitlekken van het bericht extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor het retraite-weekend, dat dit voorjaar werd gehouden.

reacties (4)

 • RonH

   

  is de hele maatschappij niet een verzamelbak van alleen maar minderheden?

  reageer
 • Jan

   

  In welk land denk jij dat je woont?

 • Flevoburger

   

  Oproepen tot geweld is ALTIJD verkeerd. Echter moet je dan niet met 2 maten gaan meten. Hoe vaak ik al niet gehoord heb dat "mijn moeder verkracht gaat/moet worden" ( ik heb de bewoording maar even veranderd want dat gaat er in de praktijk wel even anders aan toe. ) Moet je daar voor de grap eens aangifte van / tegen proberen te doen. Met een beetje pech word je dan meteen bestempeld als "Wilders aanhanger" . Als de overheid bepaalde maatschappelijke problematiek links laat liggen zul je zien dat burgers steeds vaker het heft in eigen hand nemen en dat is niet goed!

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Krijgt nu iedereen die in bezit is van een geloofsboek ook een boete? Daar staat ook oproep tot doden in.

  reageer
 • Nee, jouw vergelijking zou wel kloppen als de hele besloten facebookgroep nu een boete kreeg. Maar nee dus. Alleen de schrijver van het bericht krijgt een boete, en ja, als de bijbel vandaag geschreven zou worden, zou de schrijver daarvoor beboet worden.

 • Jan

   

  En juist dit soort, overigens zieke, reacties op social media zorgt ervoor dat men vanuit diverse gemeenschappen maar al te gemakkelijk in een slachtofferrol kan kruipen. En dus mag men straks helemaal niets meer zeggen, als het gaat om de bekende minderheden in Nederland, al heeft men alle gelijk van de wereld. Een paar zieke geesten zorgen ervoor dat alle blanken gezien worden als racisten en welke misstanden er straks ook maar zullen zijn, zoals te zien op bijvoorbeeld de bekende opsporing verzocht programma's, daar mag men dan niets meer van zeggen, uit angst voor het zo gemakkelijk gebezigde woord racisme. Je kunt geen talkshow meer aanzetten, of er wordt wel door een stel zelfbenoemde intellectuelen geklaagd over haat zaaien.. Ik weet nog, pasgeleden, iemand die een pop ophing in het voetbalstadion, waarvan meteen werd geroepen dat dit een bedreiging was met de dood. Een doorgeschoten ziekelijke fan, maar niets van dat alles. Nu weer hetzelfde. Toch, vergelijk dit maar eens met wat er gebeurd als men een cartoon in een krant zet van de profeet van de islamisten. Dan is de wereld niet alleen te kein, maar daar wordt je dan echt voor vermoord. Ik zou graag zien dat er een beetje meer intellectuelen dat verschil zouden duiden!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert