Zware verwijten aan adres wethouder Herrema

ALMERE
Amateuristisch, een grote puinhoop en geen regie. Dit zijn een paar van de verwijten van Philippe van Thiel van jachthaven Haddock aan het adres van wethouder Tjeerd Herrema over zijn Floriade-beleid. De Almeerse ondernemer wil niet meer met de wethouder praten omdat hij er geen enkel vertrouwen in heeft dat die het Floriade-dossier tot een goed einde zal brengen.

Haddock ligt op het terrein waar in 2022 de Floriade gehouden gaat worden. Anders dan camping Waterhout en wokrestaurant Atlantis, hoeft de jachthaven niet weg. Haddock wordt ingepast in de plannen van de wereldtuinbouwtentoonstelling.

Al maanden geen overleg
Volgens Van Thiel liggen de gesprekken hierover al meer dan een jaar stil. Anders dan de voorgaande wethouders komt Herrema volgens hem afspraken niet na en is het niet mogelijk tot een definitief plan te komen. Van Thiel zegt daardoor niet verder te kunnen met de ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij ziet door de aanhoudende onduidelijkheid ook zijn inkomsten teruglopen. Onder de ligplaatshouders heerst onrust en mensen zeggen bijvoorbeeld hun bij Haddock geplande bruiloft af.

Geen regie door wisselende ambtenaren
Van Thiel vindt dat wethouder Herrema geen regie heeft over de ambtenaren die zich met de Floriade bezighouden. De wisseling van ambtenaren is groot, waardoor telkens iemand anders met de ondernemer in gesprek gaat en eerdere beloftes niet worden nagekomen.

Wethouder Tjeerd Herrema wil niet op de kritiek van Haddock reageren. 

reacties (14)

 • och och

   

  is Herrema nu nog niet opgestapt? Je zou toch zeggen als bestuurder dat je de eer aan jezelf houdt als heel de bevolking over je heen valt.

  reageer
 • '^'^'

   

  Herrema zit er nog om 2 redenen: Hij maakt zijn termijn als wethouder koste wat kost vol, want dan krijgt hij de rest van zijn leven € 3000,-- bruto per maand van de staat. Dat krijgt iedere wethouder die twee termijnen vol gemaakt heeft. Reden 2; als de Floriade doorgaat zit er zoveel casback voor hem in dat hij nu niet op kan geven.

 • Jan

   

  Almere verwelkomt zich als de toekomstige artikel 12 gemeente. Goed gedaan PvdA wees er maar weer trots op

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Op één of andere manier is van Thiel plots projectontwikkelaar (als pachter?) geworden en wil hij meerdere woontorens van 60 meter op het vuurtoreneiland bouwen. Leuk voor iedereen die al jaren langs het water woont en zijn uitzicht op prijs stelt.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Vraag mij wel eens af of er wel eens een screening plaats heeft gevonden en of er wel eens gekeken is naar relevante opleidingen met officieel wettige behaalde certificaten van deze wethouders. Inmiddels is het wel algemeen bekend dat de Amsterdamse-school fraudeerde en leerlingen certificaten overhandigde zonder dat deze er recht op hadden. Met deze heren stuurt men aan naar een artikel 12 gemeente, zou de provinciale staten nu niet moeten ingrijpen?

  reageer
 • As

   

  Word het niet eens tijd voor een referendum over de Floriade

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo'n referendum is er al geweest: een meerderheid van de leden van de gemeenteraad was vóór.

 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Het is overduidelijk, dit project is gedoemd om te mislukken. Als je vooraf al weet dat het project zal leiden tot een verlies en vervolgens lees je dat er geen regie is, dan laat de afloop zich raden. Dit wordt het volgende Almeerse hoofdpijndossier. En weer leert de politiek er niets van. Vreemd he, dat men geen vertrouwen heeft in de politiek.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Als Haddock niet doet wat Herrema zegt, dan pest hij hem gewoon schade toe. De macht van de dictatuur grenst aan het oneindige, totdat het volk het zat is en niet op Floriade-liefhebbende-partijen zal stemmen.

  reageer
 • Ach ja

   

  Dan is het al te laat. Het point-of-no-return nadert met rasse schreden en zal er zijn voor enig verkiezing gehouden gaat worden. Het feit dat zo'n blunderende pluche klever aan blijft zegt al genoeg. Hij heeft Amsterdam bijna failliet gemaakt. Met als resultaat daar weggestuurd worden. Nu mag hij gewoon in Almere weer wethoudertje spelen en krijgt hij vrij baan om ook Almere het faillissement in te trekken. Er spelt iets wat het daglicht niet kan zien want ieder ander wethoudertje in andere NL gemeenten was allang weggestuurd. Als het maar niet iets is met geldstromen tussen bestuurders die over 10 jaar als ze verjaard zijn pas aan het licht komen.

 • Rutger

   

  Die vent kletst uit z'n nek. Waarom in godsnaam zou je je bruiloft afzeggen omdat er nu wat onduidelijkheid is over de Floriade? Hier speelt iemand een smerig spelletje.

  reageer
 • Henk

   

  Welke belang heeft de man om te liegen. Kijk maar naar het gebied rondom de camping. Ondernemers worden weggepest door de gemeente.

 • Gea

   

  Ja, en dat is niet deze ondernemer, maar de heer Herrema e.c. Met deze chaos en onzekerheid over de locatie, zou ik ook mijn bruiloft daar niet willen houden. Een bruiloft plan je meestal lang van tevoren.

 • Ed

   

  Een trouwdag wordt meestal ruim van te voren georganiseerd. En mensen willen duidelijkheid hoe de feestlocatie er bij ligt, die dag. Gezien alle onzekerheid op dat punt, haakt men vervolgens af. Best een logisch verhaal eigenlijk. Dat smerig spelletje wordt vast gespeeld. Alleen niet door vanThiel.

 • Hannes

   

  Welke droomscenario heeft de hr van Thiel voor ogen om de ellende van een bouwput, tig aantal jaren, waarbij zijn recreanten mee worden opgezadeld. Is het alleen voor de Floriade van een halfjaar, of een woonwijk waar men totaal nog niet weet wat de toegevogde waarden voor de jachthaven teweeg gaat brengen!!. "Het blijft voorlopig een gecamoufleerde chaos". (Mijn mening weet men langzamerhand wel!!.)

  reageer
 • Koos

   

  Wat ontzettend vervelend voor deze ondernemer die een prachtig bedrijf heeft opgebouwd en de waarde nu elke dag verder ziet verminderen. De oplossing? Snel weg met die wethouder! Rust terug in het gemeentehuis en bij voorkeur stoppen met de Floriade. Die nutteloze met gemeenschapsgeld gefinancierde onbenul ontbeert de capaciteiten om in een stad als Almere iets te kunnen aansturen.

  reageer
 • frits

   

  word tijd dat ze die herrema af voeren als wethouder , hij maakte er in amsterdam ook een bende van wegwezen met deze pluche plakker van de partij voor de afbraak

  reageer
 • Kees

   

  Prachtig bedrijf? Zijn terrein is een halve vuilnisbelt. Een grotere puinpak heb ik nog nooit gezien in een haven. En als ik dan zijn prijzen vergelijk is het voor mij niet te begrijpen dat mensen daar hun boot neer leggen. En daar trouwen? Dat zijn dan zeker stellen die elkaar hebben ontmoet bij de afvalverwerking.

 • KC

   

  Stop met de Floriade, dan zijn alle problemen op gelost. Bij de Noord-Zuidlijn ging ook alles mis onder deze wethouder.

  reageer
 • Jos

   

  In eerste instantie werd er door raadsleden (met name PvdA en Leefbaar), burgermeester en wethouders en in hun kielzog ambtenaren alleen maar denigrerend gesproken over die "ondernemertjes" op het Floriadeterrein. Ze vergaten even dat het hier gaat om hardwerkende pioniers die hun bedrijven letterlijk met hun eigen handen uit de klei getrokken hebben. Ze hadden deze mensen (Almeerders) gewoon serieus moeten nemen dan was het niet zover gekomen.

  reageer
 • Van Haven

   

  Helemaal mee eens. Er had geluisterd moeten worden naar mensen die Almere mede gemaakt hebben en niet naar een wethouder die eigenlijk niets met de stad heeft, maar er alleen even zijn stempel op wil drukken om daarna de Almeerders met zijn puinhoop laat zitten!

 • Kees

   

  Jaja. Haddock heeft zo zijn eigen belang om stemming te maken.

  reageer
 • Dirk2

   

  En Herrema is een ordinaire graaiende salonsocialist! Deze ondernemer lijdt onder zijn beleid en wordt niet betaald uit gemeenschapsgeld, Herrema helaas wel!

 • Van Haven

   

  En terecht. Als ondernemer die al jaren zijn bedrijf daar heeft , heeft hij zeker recht van spreken en is het zeer onterecht dat hij door een wethouder die blunder na blunder maakt, niet luistert naar argumenten vanuit de Almeerse bevolking en er alleen op uit lijkt te zijn zijn eigen mening door te drammen, aan het lijntje gehouden wordt, wat hem niet alleen veel tijd en energie , maar ook veel geld kost.

 • Jos

   

  Dat deze man een belang heeft staat buiten kijf. En dat hij als "ondernemer" al jaren aan het lijntje wordt gehouden staat ook niet ter discussie, maar stemming maken?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert