Plan voor 22 appartementen op bedrijventerrein

LELYSTAD
Op bedrijventerrein Kempenaar in Lelystad moeten 22 kleine, betaalbare koopwoningen verrijzen voor jongeren en alleenstaanden. Dat is het plan van makelaar Mohammed Acherrat uit Lelystad. Daarvoor moet een bestaand pand dat zijn eigendom is worden gesloopt. Het college van burgemeester en wethouders steunt het initiatief en wil er een pilot van maken. Het plan wordt dinsdag besproken in de gemeenteraad.

Positieve impuls
Het is voor de eerste keer dat op één van de vier kleine bedrijventerreinen (Jol, Griend, Tjalk, Kempenaar) binnen de bebouwde kom een dergelijk woningbouwproject wordt voorgesteld. Het betreft appartementen van 60 vierkante meter die ongeveer 115-duizend euro gaan kosten. Het college is van mening dat het plan een positieve impuls aan het bedrijventerrein kan geven en vraagt de steun van de gemeenteraad.

Verpaupering
Volgens Acherrat staan er op het bedrijventerrein Kempenaar nogal wat panden leeg en dat werkt overlast en verpaupering in de hand. Voor zijn perceel 01-26 en 28 kan hij al jaren geen ondernemers vinden en zo ontstond het idee voor woningen. Te meer daar het aanbod voor de beoogde doelgroep in de stad te wensen overlaat. Acherrat woont al veertig jaar in Lelystad en omschrijft zichzelf als een maatschappelijk ondernemer. Eerder realiseerde hij zes appartementen bij het winkelcentrum Jol in de prijsklasse net boven de 70-duizend euro.

Omgevingswet
Door er een pilot van te maken wil het college experimenteren met de zogeheten Omgevingswet, waarbij participatie een grote rol speelt. Met de ondernemer is afgesproken dat hij direct omwonenden bij het project betrekt. Volgens Acherrat zijn de eerste reacties positief. Hij zegt ook nog een informatiebijeenkomst voor de buurt te organiseren. 

 

reacties (6)

 • Bewoner

   

  Eindelijk iets voor jongeren

  reageer
 • Geintreseerde

   

  Mooi initiatief

  reageer
 • Bewoner

   

  Verloedering en verpaupering er moet snel wat aan gebeuren. Een mooi complex met nieuwe bewoners zal dat gebied zeker goed doen.

  reageer
 • Piet

   

  Detailhandel niet toegestaan door de gemeente. Voldoet niet aan bestemmingsplan. Ondernemertje pesten heet dat. Voor het grote geld wel overlast voor de omwonenden zorgen die er ook al decennia wonen en werken. Nummer 28 niet te verkopen omdat er iemand is omgebracht? Geen kerk kunnen bouwen? Dat heet ondernemersrisico.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Een pand met een akelige geschiedenis.

  reageer
 • Boer

   

  Hoezo dat?

 • laat alle reacties zien
 • bewoner kempenaar

   

  Gooi dan meteen het leegstaande pand van Veth tegen de grond. Anders wordt het daar een rommeltje.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert