Mogelijk nog een groot distributiecentrum op bedrijventerrein

LELYSTAD
Er komt mogelijk nog een groot distributiecentrum op het bedrijventerrein van Lelystad Airport. Vastgoedontwikkelaar Somerset en de Ontwikkelings Maatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA) hebben deze week een optie getekend voor een bouwkavel van 90.000 vierkante meter (dat zijn 18 voetbalvelden).

Dit is de eerste, belangrijke stap in het proces naar de bouw van het distributiecentrum. De volgende stap is het verder uitwerken van het bouwplan. Daarna wordt een omgevingsvergunning aangevraagd. Somerset en OMALA richten zowel op de nationale als op de internationale markt. Als alles doorgaat staat het distributiecentrum er over vier jaar, zo laat Stefan Bakker van OMALA weten. 

Lelystad Airport Businesspark is aantrekkelijk gelegen voor distributiecentra vanwege de centrale ligging, de goede bereikbaarheid en het grote aanbod van voorzieningen.

reacties (6)

 • Onin

   

  Burgers, wees op uw hoede! Voor letterlijk niets! Er is niet om op je hoede voor te zijn, want niets van die idioterie die jij verzint gaat gebeuren. Wat heb jij ooit te zeggen over het vliegveld?

  reageer
 • Zeewoldernaar

   

  Een 18 voetbalvelden groot distributiecentrum betekend dus tevens de komst van een veelvoud van vrachtvliegtuigen. Ik meen dat LA met name een overloop zou worden voor passagiers vluchten? Zoals een eerdere reactie aan aangaf, straks dus toch van die ronkende toestellen laag ove je dak en geburende nachtelijke uren? De grenzen worden achter gesloten deuren toch weer opgerekt. Burgers: "Wees op uw hoede"

  reageer
 • frits

   

  Ik denk dat je helemaal in de war bent. Het gaat hier niet om Steven Bakker van Dixons. Stefan Bakker is een medewerker van OMALA, en OMALA is eigendom van de gemeenten Lelystad en Almere en de provincie. En hij wordt geen eigenaar van het nieuwe logistieke centrum, dat is Somerset.

  reageer
 • pieter

   

  Ik ga alvast met de camera in de aanslag staan voor dat het eerste Antonov vrachtvliegtuig landt.

  reageer
 • Jond

   

  Deze Bakker gaat failliet met het ene na het andere bedrijf maar kan wel weer (heel snel) opnieuw beginnen c.q. uitbreiden. Leuk voor al die ontslagen Dixon werknemers en I-Centre medewerkers!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frits

   

  Geweldige ontwikkeling, maar waarom duurt realisatie vier jaar? Heeft de ontwikkelaar zelf geen haast, of moeten er bureaucratische gemeentelijke procedures doorlopen worden? Het klinkt mij nogal alsof de ontwikkelaar gewoon een optie genomen heeft, en nu vier jaar lang kan kijken of de locatie meer geld waard wordt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert