Plezierjachtjes niet welkom tijdens Floriade

ALMERE
De boten die in jachthaven Haddock liggen op het toekomstige Floriadeterrein, moeten tijdens de Floriade weg. De Floriade BV heeft dan het alleenrecht op de haven, dat laat wethouder Tjeerd Herrema weten.

Op dit moment onderhandelen de jachthaven en de gemeente Almere over de rol van de jachthaven in de Floriadeplannen. Die onderhandelingen verlopen allerminst soepel. De jachthaveneigenaar heeft deze week het vertrouwen in de wethouder opgezegd. Herrema zegt daarover:  “We hebben een stoplichtrelatie die nu even op rood staat. Er ligt nog een uitnodiging voor een gesprek en dat wil ik graag met hem voeren. De deur staat open.”

Met de eigenaren van bootjes in de haven wil de wethouder ook gaan praten. Op dit moment zijn de booteigenaren zich aan het verenigen. Als er een bestuur is of een afvaardiging, wil de wethouder om de tafel om te bespreken wat de gemeente kan doen voor de pleziervaart tijdens de Floriade.

reacties (42)

 • AA

   

  Die Herrema heeft echt een ENORME plaat voor zijn hoofd: De vereniging zegt alle vertrouwen in hem op en wijst hem de deur. Dat zegt hij:.... “We hebben een stoplichtrelatie die nu even op rood staat. Er ligt nog een uitnodiging voor een gesprek en dat wil ik graag met hem voeren. De deur staat open.”.... Nee Herrema de deur is dicht en als iemand met de text moet komen over de deur staat open dan is het de vereniging want die hebben de deur juist gesloten. Erg kortzichtig en zeer arrogante houding weer van ons wethoudertje afdeling verkwisting.

  reageer
 • Alex H.

   

  De arrogantie van deze man, de wethouder, is stuitend. Wij zijn dus niet welkom tijdens de Floriade met onze boot maar wil wel in gesprek met ons. Correctie: met een afvaardiging van verenigde eigenaren. Ik geloof dat dit in communicatieleer in een 'win-win situatie' komen heet. Heel fijn, maar ik denk dat de wethouder eerst maar eens een beetje moet opschuiven richting de betrokkenen en zijn starre houding een beetje moet ontspannen. Ik ben overigens benieuwd welke boten er wel in de haven mogen liggen. En zal er voor de toekomstige bewoners ook alvast een ligplek worden toegewezen? Ik vermoed dat deze bewoners geen demografische doorsnede van Almere zal zijn. Maar ik kan me vergissen, toch? Het is tekenend dat de wethouder het conflict met de jachthaven nog niet heeft kunnen oplossen. Dit afdoet als een 'stoplicht relatie' en vervolgens de huurders van een ligplek schoffeert door te stellen dat ze 'niet welkom' zijn. bah.

  reageer
 • Alex H.

   

  Ik heb dit verkeerd ingeschat. De werkelijkheid blijkt weerbarstiger (as always). Excuus voor de onjuistheid van een aantal aannames die ik in een boze opwelling heb gedaan.

 • Onderstroom

   

  Wat veroorzaakt die starre houding van dit wethoudertje? Daar moet men eens naar kijken. Zou hij bang zijn dat de weerstand gaat winnen en de flopriade in vroeg stadium flopt? Zou een bevriend bedrijfje misschien de ligplaatsen tijdens de Flopriade voor veel geld verhuren? Zou hij aandelen hebben in dit bevriende bedrijfje? In A'dam is deze hele gevoelige zenuw van het wethoudertje blootgelegd (project N-Z lijn) en toen was tie ineens weg...... Raar dat Almere er dan gewoon weer intrapt en hem dit dossier geeft....... Een gezegde over een ezel en een steen lijkt me van toepassing.

 • Tja

   

  Het is een feestje voor de bobo's. Diezelfde bobo's die hun mond afvegen en weglopen na de floriade. Die u met de schulden laten zitten.

  reageer
 • asjemenou

   

  Gaat die Floriade nog door dan?????

  reageer
 • '^'^'

   

  Zolang de PVDA corrifeeen er nog op kunnen verdienen zal het wel doorgaan ja. Herrema is een kei in het verkeerd inschatten en foutief informeren / voorlichten van Coleges en raden. Waarschijnlijk denkt de Raad in Almere dat de Flopriade veel geld gaat opleveren voor de stad,

 • michael

   

  Sorry hoor maar die jachthaven is net zo verschrikkelijk als die camping. Wat is is de meerwaarde van deze bedrijven ?? ik loop er vaak genoeg voorbij maar die camping zou ik niet gaan zitten met de a6 zo dicht bij, en die jachthaven is een rommeltje aan boten waar ook maar weinig gebeurd en hetzelfde geldt voor de steiger waar weinig tot niets gebeurd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaanchi

   

  Waar ligt nu de grootste fout met het Floriade-projekt? Niet bij een wethouder de wel of niet in Almere woont die met een of ander projekt komt. Het zijn de gemeenteraadsleden, die keer op keer zitten te slapen als er een (derl-)projekt op tafel wordt gelegd en zich door de indiener keer op keer in de maling laten nemen: eerst een duikschool failliet, wat nu opeens het honk van het gemeentelijk bedrijf Floriade bv is gewirden; dan voor ongelofelijk veel gemeenschapsgeld Atlantis uitkopen; keer op keer kostbare fouten met onteigenen van de camping en tenslotte zorgen dat de jachthaven de duikschool achterna gaat door de inkomsten gewoonweg te gaan verbieden. Dus niet zeuren over een wethouder die van de gemeenteraad zijn gang kan blijven gaan. Nee,spreek de door ons gekozen vertegenwoordigers van de gemeenteraad over dit alles eens aan.

  reageer
 • Henk

   

  De Floriade heeft alleenrecht. Het lijkt wel een dictatuur wat de gemeente uitoefent. De gemeente Almere verspeelt alle credits. En dat om een financieel debacle binnen te halen.

  reageer
 • Whoknows

   

  Vaak zeggen mensen eigen volk eerst, maar met de floriade denk ik er bijna over dat de "eigen" volk van Almere op de laatste plaats gaat komen. Het wordt een prestige project over de ruggen van de bevolking van Almere, maar ook van de rest van Flevoland. En een weg terug, helaas is dat al te laat. Het heeft al genoeg/teveel geld gekost.

  reageer
 • Annemieke

   

  Dat laatste is waar, maar als dit onzinnige project niet wordt stopgezet, gaat het de Almeerder nog veel meer kosten. Het is nog niet te laat. Het zou mooi zijn als de wanbestuurders op het stadhuis in hun eigen portemonnee kunnen worden aangetast voor hun eigenzinnige koppigheid en wanbeleid.

 • Baltus Bromsnor

   

  Het is opmerkelijk dat de gemeenteraad niets geleerd heeft van het Omniworlddrama. Dit kostte de Almeerse belastingbetaler ruim 20 miljoen euro. Met de Floriade gaat deze gemeenteraad, onder grote druk van de PvdA, voor een verlies van meer dan 40 miljoen euro. Wat bezielt deze bestuurders toch? Er willens en wetens voor kiezen om de samenleving ernstig te benadelen. Dat kan toch niet je ambitie zijn als je raadslid wordt?

  reageer
 • De accountant

   

  De gemeente heeft zulke bedragen niet verloren of te verliezen.

 • Jos

   

  Nog opmerkelijker is dat Leefbaar Almere meegaat in deze waanzin. Die partij is ooit opgericht om het Omni-world drama stop te zetten en met succes. En nu stemmen ze in met dit debacel. Heeft hun wethouder last van "plakken aan het pluche"?

 • Annemieke

   

  Dat is inderdaad het onbegrijpelijke ervan. Wat bezielt deze bestuurders? Het is complete idioterie. Het bevestigt mijn overtuiging dat men er niet voor de inwoners is, die hun salaris ook nog eens betalen, maar puur voor zichzelf

 • Joyce

   

  Ik heb een mw van de pvda gesproken die zegt dat 80% van de Almeerders de Floriade wil. Ik twijfel daar ernstig aan, Ja als je zo"n onderzoek houdt onder alleen maar voorstemmers! Ik pleit voor een referendum onder de Almeerders. Immers het gaat om onze leefgemeenschap. En mijn bootje mag straks niet meer bij Haddock liggen gedurende de Floriade, en wat denk je van de overlast in de aanloop naar de floriade, die ligt er niet in een weekje hoor! Nee Herrema Almeerders willen geen geldverslindende betonblokken Floriade.

  reageer
 • Annemieke

   

  Daar geloof ik ook niets van. Ik zou die enquête weleens willen zien en ook op welke manier de vragen worden gesteld. Staat er bijvoorbeeld bij hoeveel de Almeerder straks moet ophoesten voor dit waanzinbeeld van een paar mensen op het stadhuis? De Almeerder vindt het misschien best zolang het hun niks kost dus zolang het maar geen verlieslijdend project wordt, maar dat wórdt het absoluut!!! En iedereen op het stadhuis weet dat, maar sluit nog steeds de ogen ervoor. Overigens vind ik dat omwonenden bij en rond dit project apart geënquêteerd moeten worden. Vooral zij zitten straks dagelijks met de gebakken peren, het verdwenen groen, het verpeste uitzicht, de rotzooi, enz.

 • Simpel,Onbehoorlijk bestuur noemen we deze situatie !!

   

  Het aanwijsbaar verkwanselen van gemeensschapgelden zou een boete op moeten staan.Vooral als er onteigeningen onder dwang plaats vinden. Zo zouden bestuurders ook persoonlijk verantwoordt gesteld moeten worden voor foutief handelen.Het gehele traject heeft grilligheid in zich die ontluisterd is voor een fatsoenlijke boekhouding. Men kan nu al een onderzoeks enquete opstarten om de eerste tien jaar onder de pannen te zijn.Dus het geld zal nog behoorlijk vloeien.

  reageer
 • Cor Mazereeuw Tollebeek

   

  Ze hebben bij flevoland zeker zo n pesthekel aan boten en dan met name pleziervaart onlangs hebben ze de Urkervaart ook al tot verboden gebied verklaart, dit zou te maken hebben met dat de beroepsvaart hier last van zou hebben, zelf woon ik aan dit kanaal en er komt 1 beroeps schip per dag voorbij en als het druk is 2. het was altijd wel een gezellig gezicht die bootjes langs de kade.en passanten die een bezoek aan ons dorpje brachten, het waren vaak schippers die met slecht weer bij Urk naar binnen schutten en dan binnen door naar friesland konden of anders om. Een kanaal en aanlegplaats zonder bootjes is als een weg zonder auto s. Maar veel geld verspillen aan hun eigen idiote project, wat weinig kans van slagen heeft moet wel doorgaan en hier moet iedereen voor wijken? Het word tijd dat het gezonde verstand weer gaat regeren. Het word tijd dat wij hier tegen in het geweer komen, het moet van onze belasting centen betaald worden. ook het salaris van dit soort. vr, gr. C Mazereeuw tollebeek

  reageer
 • insider?

   

  Betekent ook dat Herrema GEEN adres in A'dam heeft waar hij met groooooote regelmaat verblijft? We zien hem dus hier ook winkelen etc.?Ook in 't weekend

  reageer
 • Frans Quest230

   

  Dit is toch geweldig droef. Overheid wil dat ondernemers meedoen. Maar dan ach en wee klagen, en niet in gesprek willen om zo de enthousiaste ondernemers tot zwijgen te brengen. Dit soort hautaine arrogantie maken de huidige bestuurders ongeloofwaardig en geeft voeding aan allerlei tegenbewegingen zoals PVV Denk Geen stijl.

  reageer
 • Rob

   

  Kan er kort over zijn. En grof schandaal. Alles slopen en weg jagen en zakken met met geld kost het.

  reageer
 • Nog ay

   

  Weg met de Floriade!

  reageer
 • Cirefrin

   

  Handdock is Almere en voor de Almeerders. Camping Waterhout is Almere en voor de Almeerders. Almere is en blijft van de Almeerders. Hebben wij Almeerders nog iets te vertellen? Weg met Herrema weg met de Floriade

  reageer
 • Bewoner

   

  Wat mag straks wel moeten de bewoners die dit gedoe betalen ook weg Laten we ons verlies nemen en stoppen met deze onzin

  reageer
 • Ruud

   

  Er is al 20 miljoen uitgegeven en het enige wat er is gebeurd is afbraak en de Gemeenteraad en wethouders luisterm niet naar de belasting betalende burger, maar ze blijven met volle vaart op de financiele afgrond af stormen . Over een aantal jaren zitten we met een betondorp , waar een tekort van vele tientallen miljoenen zal ontstaan ; Het zal ze een worst wezen, de burger krijgt gewoon weer een belasting verhoging voor de kiezen en de camping, de haven , het groen (vogeleiland) ja alles is weg en waarvoor ?? Om dat een stel vrindjes ( old boys network) met elkaar een mooi klusje hebben bedisseld ! Bedankt , zelfs mijn hond gaat niet naar iets achterhaalds als een Floriade !

  reageer
 • Jet

   

  Nee, juist je HOND niet! Alweer een leuk losloop gebied waar ik met mijn Flatcoats niet meer kan zwemmen verdwenen straks....

 • Deco

   

  Stop met de floriade. Geld verspilling. Kost de burger miljoenen. Stop stop stop

  reageer
 • karel

   

  Kan er geen handtekening actie of iets anders gedaan worden om de floriade tegen te houden want het is/word een fiasco wat heel veel geld kost en daarna ook nog gaat kosten.

  reageer
 • Henk Struik

   

  Toch begrijp ik die Herrema wel hoor. Dat gepeupel met hun kano's moeten gewoon weg om plaats te maken voor de jachten van de captains of industry. Die inmiddels ook allemaal hun intrek hebben genomen in hun riante vrijstaande villa's in het succesvolle Overgooi. Oh wacht.... ;-)

  reageer
 • Ric

   

  Gaat lekker met die flopriade er moeten ook al bedrijven weg in haven ivm aanleg snelweg dan komen er toren hoge lelijke flats naast de snelweg wat heeft dat met tuinbouw te maken.de camping moet weg nu de bootjes ook want dat staat niet. Restaurants moeten weg want dat past ook niet. Die burgemeester kan beter stoppen met alles want heeft toch geen zin kost klauwen met geld en dan komt er geen hond net als in Venlo zo'n groot terrein en dat ligt nu te verloederen.

  reageer
 • Lexxie

   

  De Floriade flop wordt groter en groter Gelukkig kunnen we de elite wegstemmen in Maart

  reageer
 • Anja

   

  In maart zij er landelijke verkiezingen en geen geen gemeenteraad verkiezingen. De wethouder of he het gehele college moet gewoon naar huis worden gestuurd.

 • Hannes

   

  Waarom denk je dat ze er een Besloten-Vennootschap van hebben gemaakt die stem je niet weg!!. Die kunnen failliet gaan, en ergens anders doorgaan Hopelijk op het KASEEL terrein dan geef ik je de verzekering dat ze een goede doorstart maken. Met de wijsheid in pacht, wordt het KASTEEL samen met de Floriade voor een halfjaar zeker een afgebouwde pracht. En het KASTEEL gaat met alzijn mogelijkheden in alle glorie verder voor iedereen die het willen meemaken!!.

 • Antje

   

  'n tijdelijke oplossing in de havenkom bij het Deventerpad of bij het haventje Urkwal? Daarna weer bij Haddock,

  reageer
 • Philip

   

  Het voornemen van deze wethouder met de jachthaven is zoals met de Titanic: het einde zal onvermijdelijk de ondergang zijn.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Wat een dictatuur. Herrema wil zeker bij de fifa werken.

  reageer
 • Almeerder

   

  Zoals Jan Terlouw perfect formuleerde waarom de politiek het vertrouwen van de burgers kwijt is: het gaat om integriteit! En het besef dat bestuurders er zijn voor de bevolking! Op beide punten scoort zeemeeuwmanager Herrema een dikke onvoldoende...

  reageer
 • Pietje Puk

   

  Waarom is dit niet gezegd, tijdens de ledenvergadering op 1 november bij Haddock. Dan had meneer Herrema gelijk alle booteigenaren, die al jaren een bootje hebben bij Haddock, zelf kunnen informeren. Ik kan me niet voorstellen, dat dit opeens uit de lucht is komen vallen. Op 1 november was het ook al bekend, dat de Floriade BV het alleenrecht heeft........

  reageer
 • Annemieke

   

  Herrema durfde de confrontatie natuurlijk niet aan te gaan. Via de media gaat het een stuk veiliger en makkelijker. Kwestie van taktiek.

 • Hannes

   

  Een schijnheiligheid wat zijn weergave niet kent!. Voor een Floriade vanmaar een halfjaar. "Ook al wordt het een aanfluiting!!" Die Jachthaven zal nooit zijn oude locatie terug krijgen!!. Alles gaat om een permanentte woonwijk waar het gehele debacle omdraait!!. ""Macht van de arrogantie.""

  reageer
 • Hannes

   

  Nogmaals het gaat niet alleen om de Floriade, het gaat kosten wat het kost om een woonwijk. De Floriade kan voor velen miljoenen minder met vraag en aanbod ook op een andere locatie teweeg worden gebracht, voorbeelden genoeg aangegeven. "Ondanks alle verwijten." Wat denkt men met alle wijsheid in pacht om een samenwerking aan te gaan om op en rond het Kasteelterrein met velen toekomstige mogelijkheden. Met een wapenvlag in top een Floriade teweeg te brengen waar Almere een status mag krijgen waar men al heellang opwacht!!.????????? "En dat bereik je met een echt afgebouwd KASTEEL."

 • Monique

   

  Wat een onzin lekker laten liggen die bootjes , haddock hoort bij Almere dus als de Floriade naar Almere komt is dat inclusief de bootjes bij Haddock. Is toch ook gezellig

  reageer
 • kees d.

   

  Nog even dan heeft de Floriade BV het alleen recht op Almere en moeten de inwoners plaats maken omdat ze bang zijn dat de Almeerders op het Floriadeterrein komen.

  reageer
 • KC

   

  Waar haalt Herrema het alleenrecht van dan. Dat geldt alleen voor gemeentelijke havens en niet voor Haddock. Weer een ondernemer wordt zijn nek omgedraaid. O,ja het kan in Almere.

  reageer
 • Frits

   

  Volgens mij kan de gemeente vaste ligplaatsen niet zo maar opzeggen. Wordt weer een leuke juridische strijd. Wat een flutwethouder.

  reageer
 • As

   

  Het alleenrecht?? Die wethouder is knetter gek, iedere watersporter weet dat je om de jachthaven te bereiken door kleine sluisjes en onder vaste bruggen door moet. Wat verwacht de gemeente, hoog bezoek via het water? Het wordt tijd dat de grootheidswaanzin van het gemeentebestuur gestopt wordt en de stekker uit dit fiasco getrokken gaat worden.

  reageer
 • ronh

   

  1e spontane reactie : hoe haal je het idee in je hoofd. Wt een arrogantie. Het ging toch om een Floriade toch niet om een Hiswa. willen ze Gondels gaan aanleggen of zo ?

  reageer
 • Havenaar

   

  Ik ben almeerder vanaf dag 1 en heb altijd gezegd dat ik hier nooit weg zou gaan maar begin het toch echt zat te worden dat er maar wat word gedaan door de gemeente. En wie zijn straks de dupe als dit project van die geweldige wethouder misloopt? Precies ,wij almeerders. Bootjes weghalen bij haddock vanwege alleenrecht is toch onzin. Wat is deze wethouder nog meer van plan met zijn waanideeen. Een cruiseterminal ofzo? Slaat echt weer nergens op maar ja dat doet het hele project ook niet.

  reageer
 • Annemieke

   

  Hoe komt deze man er toch mee weg? Iedere keer als ik iets over die Floriade lees kan ik het maar nauwelijks geloven. Hier in Almere wordt NIET en NOOIT naar de inwoners geluisterd (tenzij de gemeente er zelf baat bij heeft) en drijven prestigegerichte wethouders met andermans geld koppig hun zin door. Daarbij maken ze schaamteloos gebruik van hun bijna onaantastbare positie op het gemeentehuis. Wie houdt deze man tegen? Misschien de burgemeester? Je mag toch van hem en in zijn positie verwachten dat hij er voor zijn inwoners is?

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Hier in Almere wordt NIET en NOOIT naar de inwoners geluisterd" - dat is dus patente onzin. Via de gemeenteraad heeft de burger invloed op het beleid. En niet zo'n beetje ook: de Floriade was onderdeel van de verkiezingsprogramma's. De burger heeft gekozen, een meerderheid van de raad steunt het beleid. Wat mij betreft is het veel te makkelijk om te roepen dat er niet geluisterd wordt als het beleid jou persoonlijk niet bevalt. Verslijt jezelf niet voor de stem van de meerderheid.

 • Steven Stedenwijker

   

  We mogen toch hopen/rekenen dat het uitzicht van het Atlantisstrand straks gewoon hersteld wordt en dat die steigers daar niet blijven.

  reageer
 • Ed

   

  Dit soort toestanden bezorgen de stad dat lullige imago. Almere vedient zoveel beter. Ik word er wat triest van.

  reageer
 • Kaassie

   

  helemaal gelijk, knulligheid ten top.

 • Loetje

   

  Wordt steeds gekker! Alles en iedereen moet wijken voor dit geld veslindende project. Hup allemaal weg waar naar toe? Zoek het maar uit. Nee de Floriade is er niet voor de bevolking van Almere maar ja voor wie wel eigenlijk

  reageer
 • Gerrit56

   

  Het wordt toch steeds gekker met de Floriade. De gewone burger uit Almere en omstreken wordt er volledig van geweerd, maar mag straks wel meebetalen. En meneer Herrema? Die staat vooraan in het ontvangstcomitee maar betaald niet mee ... is immers geen ingezetene van Almere. ..... Ik zeg: stoppen die voorbereiding en afschaffen die Floriade.

  reageer
 • Kees

   

  Herrema woont gewoon in Almere hoor.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert