700 huurhuizen voorzien van zonnepanelen

ALMERE
Nog voor de kerst hebben 700 huurhuizen in Almere zonnepanelen op het dak liggen. Dat meldt verhuurder de Alliantie, die opdracht gaf voor de grootschalige duurzaamheidsactie. 

Huurders van de Alliantie met een geschikt dak kregen in september een aanbieding voor zonnepanelen. De servicekosten van de huurder stijgen, maar de energiekosten gaan omlaag. 

Op dit moment staat de teller op 500 woningen, maar de installateurs denken de komende weken de laatste 200 woningen van panelen te voorzien en daarmee de actie af te ronden. 

reacties (8)

 • Ed

   

  De Alliantie had ook alle huizen van panelen kunnen voorzien, de huur gelijk kunnen houden en de stroom aan het net kunnen leveren tegen marktconform tarief. Had een hoop gezeur gescheeld.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dat kan helemaal niet. Marktconformtarief is voor leveranciers zeer laag. Dwz minder dan 8 cent. Alleen particulieren kunnen tegen levertarief terugleveren.

 • Roeland

   

  Per maand 35 euro betalen ad woningbouw... reken dit over bijv 0 jaar. Dit is +- 4200 over 10 jaar. Wat kosten die panelen? Na 10 jaar maakt de woningbouw ws winst.

  reageer
 • Marian

   

  Ik betaal 17 euro huur meer, na het plaatsen van de zonnepanelen. En verdien ongeveer 242 euro per jaar, daar zijn de extra service kosten al vanaf. Dus ik zeg win-win situatie

  reageer
 • frits

   

  service kosten omhoog ? OF hoeveel dat vertellen jullie niet hier de kostern van energie omlaag ? even een reken som betalen voor stroom aan de nuon per maand 30 euro , service kosten omhoog voor je zonne panelen zeg 35 euro door gebruik panelen daalt het tatrief bijde nuon met 10 euro per maand levert geen besparing op voor de huurder die is 25 euro per mand meer kwijt aan service kosten dus wie wordt er weer beter van de verhuurder

  reageer
 • willem aan het water

   

  Allemaal aannames.

 • svv

   

  oke, oke dit gaat de goede kant op maar hmmm alliantie volgens mij kunnen bewoners meer besparen en groener voor de natuur zijn als jullie eens wat van jullie huurwoningen gaan doen bijvoorbeeld, isoleren, ik ken een aantal mensen in bloemenbuurt, faunawijk, en bouwmeesterbuurt waar onder mijn moeder die een huur woning in regenboogbuurt heeft waar alleen een buitenmuur is, want waar uit de binnen muur alleen maar bestaat uit een paar gipsplaatjes (en geen isolatie martiaal er tussen in), waardoor bijna de het jaar de kachel aanstaat (ook bij al haar buren btw..) zo ik zeg goede actie maar kan beter en goedkoper

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Ik had er nooit aan mee gewerkt. Meer betalen voor panelen? De koekoek.

  reageer
 • ikke

   

  Je bespaart dus op je elektriciteitskosten omdat je een deel van je stroom zelf opwekt. Die besparing is groter dan de maandelijkse servicekosten voor de zonnepanelen.

 • Piet

   

  Moet je natuurlijk zelf weten, maar netto ga je erop vooruit.

 • Thea

   

  En de woningbouw lekker geld verdienen aan al de energie die overblijft.

  reageer
 • peter

   

  Ja duurzaam op de lange termijn voot de verhuurder rn zeer winstgevend. Het zou gewoon onder het onderhoud of duurzame verbetering voor bewoners maar nee hier moet natuurlijk geld aan verdient worde

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert