Straatpraat: Eigen risico omhoog voor lagere zorgpremie

DRONTEN
Steeds meer mensen onderzoeken of het gunstig is het eigen risico te verhogen in ruil voor een lagere zorgpremie. Dat melden vergelijkingssites en verzekeraars.

Oorzaak is dat de zorgpremie komend jaar sterk stijgt, naar zo'n 110 euro per maand. Het verplichte eigen risico is jaarlijks 385 euro per persoon. Verhoog je dat naar naar 885 euro, dan betaal je zo'n 20 euro minder per maand.

Op de markt in Dronten was de animo om het eigen risico te verhogen niet zo groot.

reacties (5)

 • de enigste manier om een eerlijke zorgpremie te verkrijgen is door deze inkomens afhankelijk te maken....nu betaald men me bv € 4000 inkomen in de maand net zoveel premie als iemand met 1500 €

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik zit bij de goedkoopste van Nederland. Anderzorg. Ik heb de maximale eigen risico en betaal me premie in 1x waardoor je nog wat goedkoper uit bent. Waarom zou ik meer betalen dan nodig is? Het is al belachelijk duur!!

  reageer
 • wim jc

   

  Als je van 385 naar 885 euro ga is dat per jaar 500 euro meer. Dit is per maand 41.66 euro! Volgens het artikel is 20 euro per maand korting wel wat erg weinig?

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Zorgverzekeraars zijn geen instellingen zonder winstoogmerk! Ze zijn normale winst beogende bedrijven, logisch dat ze winst willen maken, alleen: zorg verzekeren is natuurlijk een taak van de overheid, die wel de regels bepaalt, maar niet de hoogte van de premie, die loopt gierend uit de hand omdat mensen er misbruik van maken, mensen met een hoog inkomen veel beter weten hoe ze zorg kunnen inkopen, en zorgverleners klem gezet worden omdat ze slechts een deel van hun verlening vergoed krijgen. De schuldige: de Nederlandse staat, die een van de meest belangrijke plichten heeft overgelaten aan de 'markt', dat heeft uiteraard niet geleid tot minder kosten, integendeel, de burgers betalen ongehoord veel meer voor minder!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Zorgverzekeraars zijn geen instellingen zonder winstoogmerk!" - sommige wèl! CZ bijvoorbeeld, maar er zullen ook andere zijn.

 • Waarom?

   

  Zorgverzekeraars potten al jaren miljarden euro's op. Laat ze die gebruiken voor de zorg ipv winstgevendheid en vandaaruit bonussen voor hun al te duur betaalde managers uitkeren.....!!!

  reageer
 • Rob

   

  Onzin reactie, u heeft geen idee wat de zorg kost en zeker niet als het om een tegenvaller gaat in het lopende jaar.

 • Roel

   

  U roept maar wat. Veel verzekeraars teren al in op hun reserves en zouden hogere premies moeten vragen. Ze zijn als verzekeraars verplicht minimumreserves aan te houden. Bovendien: een miljard euro reserve aanspreken levert per verzekerde in 1 jaar nog geen 5 euro per maand op.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert