Raad draagt Peeters op beter voorstel jeugdzorg te maken

ALMERE
De gemeenteraad van Almere zal in februari wèl tevreden zijn over het voorstel voor de jeugdzorg. Dat voorspelt wethouder René Peeters. Op dit moment is de raad totaal niet tevreden over de oplossingen die Peeters aandraagt om een tekort van 2,3 miljoen euro in 2016 op de jeugdzorg weg te werken. Een meerderheid van de raad eiste donderdagavond daarom concrete, uitgewerkte plannen van hem, waarvan ook duidelijk is wat ze financieel opleveren. 

Complexe materie
Wethouder Peeters gaf tijdens de discussie aan dat jeugdzorg een complex dossier is dat volop in verandering is. Daardoor is het moeilijk om concrete gegevens en harde cijfers aan de raad te leveren. Hij begrijpt de informatiebehoefte van de raadsleden wel. Om meer grip op de jeugdzorg te krijgen, gaat de raad zelf ook onderzoek doen naar ontwikkelingen in de sector.

D66-wethouder René Peeters worstelt al maanden met de financiële tekorten in de jeugdzorg. Hij kwam hierdoor zwaar onder vuur te liggen. 

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Wat is het heerlijk om een schuldige te hebben waar je lekker op in kan hakken vanaf de zijlijn!

  reageer
 • Hannes

   

  Welke conclusie zou je moeten hebben om te kunnen bepalen om schuldig te zijn. Vooral als je weet dat de raad het allang zichtbaar in hun bereik hebben. Hoe verklaar je dan een zwenkend beleid langs de zijlijn.

 • Philip

   

  Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind en als een boom rot is moet die omgehakt worden.

 • Volger

   

  Hoeveel kansen krijgt deze prutser nog. Tijd voor iemand met kennis van zaken op deze belangrijke functie.

  reageer
 • Qwerty

   

  Je kunt je ook afvragen of deze wethouder het misschien wel juist héél goed ziet, maar de gemeenteraad aan het prutsen is... Waarom zouden die per definitie gelijk hebben?

 • Harry

   

  Klungelsmurf moddert nog even door.

  reageer
 • Henkie

   

  Mag van de raad nog even doorklungelen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert