Studentenvereniging zoekt oplossing voor overlast

DRONTEN
Met elkaar in gesprek gaan om elkaar zo beter leren te begrijpen. Op deze manier hoopt studentenvereniging USRA in Dronten de problemen tussen studenten en buurtbewoners op te lossen. Maandagavond gingen ze met elkaar in gesprek, georganiseerd door USRA.

Het aantal studenten in Dronten is de afgelopen jaren explosief gestegen. Daardoor zijn er veel meer studentenhuizen in woonwijken bij gekomen. Dat zorgt voor veel overlast. Zo is er lawaai en worden tuintjes en huizen minder goed onderhouden. Dat heeft het aangezicht van de wijk aangetast, zegt bewoonster Marlinda de Vries: "Eén van de studenten heeft een string voor het raam hangen, dat vind ik niet kunnen. Er wonen veel jonge kinderen in de straat, ik vind dat ze daar rekening mee moeten houden". 

Voorzitter Anouck Gaastra van de USRA gaf tijdens de bijeenkomst aan dat het ook de taak van de student is om elkaar op te voeden. Verder denkt ze dat als je elkaar beter leert kennen al veel problemen kunnen worden voorkomen: "Als je elkaar kent kan je rekening met elkaar houden".

Buurtbewoner Frouke de Roo denkt niet dat begrip de oplossing is: "Ieder jaar komen en gaan studenten, waardoor je niet precies weet wie er bij je in de straat woont. De gemeente moet dit probleem structureel oplossen".

reacties (8)

 • peter

   

  hulde aan de voorzitster van USRA doet er er alles aan om de studenten in een juist daglicht te zetten,jammer dat erop zo'n avond niemand van B en W aanwezig is.

  reageer
 • Annemarie

   

  Blijkbaar weet je niet wie er in het college zitten, want op de eerste foto zie je een wethouder aan het woord. USRA is er in geslaagd álle betrokken partijen bij elkaar te brengen.

 • Anneke

   

  In de jaren '80 heb ik jaren naast studenten gewoond in Dronten. Nooit meer zulke leuke buren gehad. Als ze een feestje hadden kwamen ze dat zeggen en meestal viel dat ook wel mee, behalve als er voetbal was op TV dan gingen ze helemaal los (moet kunnen) Ze brachten zelfs groente van hun volkstuintje en stuurden een kaart als ze op vakantie waren. Goede herinneringen aan jaren lang studenten naast me.

  reageer
 • Uhm...

   

  Iets met waarden en normen. Blijkbaar zijn de studenten zo kort gehouden thuis, dat ze nu totaal de weg kwijt zijn en alles overschrijden. Er over praten met omwonenden? Natuurlijk niet. Blijkbaar is bijles nodig in hoe je je gedraagt als je ergens woont, dat je je zooi opruimt en anderen niet tot last bent. Absoluut een actie die de USRA in combinatie met Aeres moet inzetten. Niet tolereren, maar elimineren.

  reageer
 • Rob korting

   

  Hoe kon ik weten dat deze samenkomst er was, als direct naast een studentenhuis wonende was ik niet op de hoogte van deze samenkomst. Vindt het jammer dat ik het gemist heb, had de communicatie niet iets beter kunnen zijn. ( Er zijn zoveel studenten bij ons in de buurt die hadden in hun omgeving wel een briefje door de bus kunnen gooien). Met alle moeite die USRA doet is de achtertuin is nog steeds een stortplaats. Met vr. Gr. Rob korting De oeverloper 421.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die mensken mogen met hun achtertuin doen wat ze willen. Alleen als er gevaar voor omwonenden is of voor de volksgezondheid (rattenplaag bijvoorbeeld) kan er ingegrepen worden. De rest is burgermannetjesgevezel.

 • Thomas

   

  Dat heb je raak gezegd: HUN achtertuin. Dat betekent dat de bewoners zelf, en niet hun buren, er over gaan wat daar gebeurd. Een ander moet voor jou de tuin onderhouden. Een ander moet jou informeren over iets dat je naar eigen zeggen boeit... Dat zijn een hoop verwachtingen voor de ander en niets voor jezelf, of zie ik dat verkeerd.

 • ach ja

   

  Gewoon wat meer studeren en wat minder feesten.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Opa Aat was niet aanwezig, kijk daar zou die lintjes knipper zich eens kunnen profileren ipv. Van z'n tijd uit te zitten tot aan z'n pensioen. Het verhaal is simpel ook een student dient zich gewoon te gedragen in een woonwijk en zorg te dragen voor een nette buurt. De Gemeente moet hierop zonder omwegen gewoon handhaven. Maar zoals het vaak gaat is de Gemeente er niet voor z'n burgers maar denken ze daar te zitten voor zichzelf.

  reageer
 • Esveen

   

  Waar was de burgemeester gisteravond?

  reageer
 • hans v veen

   

  zoals zo vaak schitteren B en W door afwezigheid,organiseer maar een kerstborrel staan ze vooraan

 • lady

   

  Goeie vraag! Nu nog een antwoord

 • Dr.Jake

   

  Gewoon strenge regels afspreken anders wordt je uit je kamer/huis gezet. Studenten luisteten niet of nauwelijks als er geen harde regrls/afspraken cq. maartegeken zijn. Zie het dichterhof in Almere Stad. Was vol studenten die er minstens elk weekend op los fessten met harde muziek. Nu rijd de politie standaard na 22 uur daar patroullie en is het dus rustig en geen overlast.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert