150 nieuwe woningen in 2017 in Oosterwold

ALMERE • Wo 28 december 2016 | 21:39 • Woensdag 28 december 2016 | 21:39
In het Almeerse Oosterwold gaan volgend jaar 150 gezinnen of groepjes mensen aan de slag met de bouw van hun huis. De gemeente en de bouwers hebben hiervoor de afgelopen maanden overeenkomsten getekend. Een deel wordt in 2018 gebouwd.

Uiteindelijk 15.000 huizen
Oosterwold ligt ten zuiden van Almere, in Almere Hout. Het gebied bestaat uit ruime landschapskavels, waarop mensen hun huis helemaal zelf moeten bouwen. Ook de riolering en straat moeten zij zelf regelen. In januari is met de bouw van het eerste huis begonnen. Er wonen nu 44 huishoudens in Oosterwold. In het eerste gebied van zeven hectare komen zo'n 300 huizen te staan. Op termijn zal het stadsdeel groeien tot 15.000 huizen, waarvan een deel op grondgebied van Zeewolde komt.

Helft bewoners Almeerders
Volgens gemeentelijk gebiedsregisseur Ivonne de Nood komt de helft van de bouwers uit Almere. De andere helft komt vooral uit Midden-Nederland, maar ook uit de rest van het land. Er is zelfs een bouwer uit het buitenland. Het landschappelijke karakter van Oosterwold spreekt volgens De Nood veel mensen aan.

Bungalows mogen ook
Hoewel de meesten een eigen huis ontwerpen, staan er toch ook bungalows van bijna hetzelfde type groepsgewijs bij elkaar. Dat is volgens gebiedsregisseur De Nood niet in strijd met het concept van Oosterwold. Volgens haar zijn ook de bungalows geheel zelf door de kopers gebouwd, maar hebben zij hulp gehad van de architect.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel