Kunstenaar WitchWorld voelt zich 'door en door bedrogen'

ALMERE
De Belgische kunstenaar Johan Desseyn, die veel beelden en tekeningen voor WitchWorld in Almere heeft gemaakt, zit in zak en as. Door een ruzie met WitchWorld-initiatiefnemer Ton Theunis is de samenwerking abrupt beëindigd. Een groot aantal beelden en tekeningen zegt Desseyn niet terug te krijgen. Die worden nu volgens de kunstenaar onrechtmatig gebruikt en nagemaakt.

'Onrechtmatig gebruik'
Desseyn bedacht voor WitchWorld tientallen sprookjesfiguren met bijbehorende verhalen. Sommige maakte hij ook van klei. Daarnaast vervaardigde hij tientallen tekeningen en schilderijen. "De afspraak was dat Theunis de afbeeldingen mocht gebruiken maar dat de figuren eigendom bleven van mij. Toch is hij ze gaan namaken en gebruikt hij ze op zijn site en in reclamemateriaal."

Ten einde raad
Na hulp van een advocaat kwam een aantal beelden terug, waarvan verschillende waren beschadigd. De rest is volgens Desseyn ondanks herhaaldelijke verzoeken nooit teruggekomen. De geestelijk vader van de sprookjesfiguren is ten einde raad. "Ik heb geen geld meer voor een advocaat en ik kan geen contact krijgen met Theunis. Hij negeert mijn e-mails. Dat doet pijn omdat ik bijna zes jaar voor WitchWorld heb gewerkt en alles belangeloos heb gedaan".

Theunis betreurt de situatie
In een reactie laat Ton Theunis van WitchWorld weten dat hij de situatie betreurt. "Johan Desseyn kan wat mij betreft de spullen komen halen. We hebben ook aangeboden ze te brengen. Ik reageer inderdaad niet op zijn e-mails, omdat ik dacht dat we via de advocaat moesten reageren. Ik wist niet dat hij inmiddels geen advocaat meer heeft."

reacties (16)

 • Gerard

   

  Wanneer wordt Almere eens volwassen. Bestuurlijk en ondernemerstechnisch blijft het behelpen. Iedere keer weer gelooft het de fantasten met mooie verhalen. Welke helderdenkende investeerder is zo gek om 90 miljoen in een pretpark te stoppen , terwijl Nederland er al vol mee staat! Plannen zijn rijp voor de vuilnisbak, net als die voor de Floriade. Bestuurders wordt eens wakker!

  reageer
 • Jacob

   

  Is er zowiezo wel eens wat gelukt in Almere ? Grootheidswaanzin. Nu weer het gedoe met de Floriade. Let op dat dit ook weer een grote flop wordt.

  reageer
 • WW

   

  Goh, niet de eerste keer dat Theunis negatief in het nieuw komt. Jammer. Het kan niet in Almere. Zit vol met ego'tjes en machtbeluste narcisten.

  reageer
 • Thomas

   

  Waarom zou een kunstenaar belangeloos werken, maar daarna wel copyright claimen dat bedoeld is om winsten te beschermen? Hoe kun je eigenlijk iets onrechtmatig gebruiken als de kunstenaar het belangeloos ter beschikking heeft geschikt. Volgens mij spreekt die kunstenaar hier niet de waarheid.

  reageer
 • sjaak van Urk

   

  Witchworld komt naast de ijsbaan en Chinatown, tegenover de Floriade.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • goh, dacht dat dat park al lang weer van tafel was

  reageer
 • Hannes

   

  Om Almere een herkenbare karakter te geven; Bouw dat kasteel af, ondanks privategrond (kwestie van samenwerking) waar je vooraf zonder marktwaarde mee kan beginnen!! Daarna komen de Ridders met alle mogelijkheden wat je ook maar kan bedenken vanzelf binnen!!

  reageer
 • Jos

   

  Dat pretpark hebben we niet nodig. Maak er een openbaar toegankelijk park van met in het midden een "geconcerveerde" ruïne en er is op het terrein nog heel veel meer te vinden om er iets moois van te maken. We hebben zo'n groene plek op,die plaats ook wel nodig, want aan de andere kant van de A6 vind kaalslag plaats. Eigenaren en Ton Theunis neem je verlies en Almere maak er iets moois van!

  reageer
 • Hannes

   

  Inderdaad Jos, dan valt het gehele Floriade/woonwijk gebeuren totaal mee in het het niets!!! Maar het mag ook met een afgebouwd kasteel; dan pas krijgt Almere een eigen karakter voor de bewoners, "met alle mogelijkheden," en meegenomen een karakter uitstraling naar een open wereld!!!

 • Evros

   

  Gewoon weg met dat spookhuis ! De grootheidswaanzin van Almere is ten top gestegen ! Wanneer breekt het moment van onder curatele stellen aan ?

  reageer
 • Eli

   

  Wat je zaait, is wat je oogst... als je zo omgaat met creativiteit en de scheppingskracht van iemand, dan krijg je dat ook terug. Wat mij betreft verdwijnt het kasteel voor een mooi bos (met al dat hakken is daar namelijk nog maar weinig van over) dat ten goede komt aan de Almeerse bevolking.

  reageer
 • Willem N

   

  Het is een sprookje ,zoveel geld krijgen ze nooit bij elkaar iedereen word blij gemaakt met een dooie mus dat de mensen hier ook intrappen .de stekker er uit .

  reageer
 • Ank

   

  Het lijkt wel of op dat kasteel van Almere een vloek rust. Ik ken zo een situatie ben zelf ook te grasen genomen door een malafide ondernemer dus wens ik johan Desseyn heel veel sterkte toe. Het Is volgens mij ook niet een park met toekomst als je kijkt naar het aantal parken wat Nederland al heeft.

  reageer
 • joosie

   

  volgens mij zou teunis in augustus al bekend maken waar hij die 30 miljoen vandaan zou halen. het is erg stil. leuk al stageplek maar als bedrijf totaal een sprookje.

  reageer
 • Hendriksen

   

  Wanneer is deze soap een keer afgelopen? Dat park komt er nooit. Duurt allemaal te lang om alles rond te krijgen.

  reageer
 • Gh

   

  sprookjes bestaan dus echt?

  reageer
 • Sjaan

   

  Ach,als je in sprookjes gelooft !!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert