Rechter: sterke indicatie dat Hotel NOP geen normaal hotel is

BANT
De rechtbank heeft sterke aanwijzingen dat Hotel Noordoostpolder in Bant geen gewoon hotel is maar als 'Polenhotel' in strijd met het bestemmingsplan handelt. Dat blijkt uit een uitspraak van de bestuursrechter in Utrecht. Toch hoeft het hotel van de rechter niet dicht. 

De rechter oordeelde over de bezwaren van omwonenden. Die stellen dat Hotel Noordoostpolder door uitzendorganisatie Martho Flexwerk vooral wordt gebruikt om langdurig arbeidsmigranten onder te brengen. Dat is volgens de omwonenden in strijd met het bestemmingsplan. Zij vinden dat de gemeente moet handhaven en stapten daarom eind 2015 naar de rechter. De gemeente was het niet met de omwonenden eens.

Extra motivatie overtuigt rechter niet
In maart vorig jaar eiste de rechtbank dat de gemeente beter moest motiveren waarom er niet in strijd met het bestemmingsplan wordt gehandeld. De rechter is door die extra motivering niet overtuigd. Dat maar vier van de 22 kamers voor overige gasten worden vrijgehouden en de rest voor langdurige gasten is, doet de rechtbank vermoeden dat het niet gaat om een gewoon hotel. 

Dat passanten niet eenvoudig kunnen eten of drinken bij het hotel, maar vooraf maaltijden zouden moeten bestellen, vindt de rechter 'minder uitnodigend', maar het hotel heeft daarmee nog wel een horecafunctie. Dat oordeelt de rechter naar aanleiding van een toelichting van de uitbater, Martho Flexwerk.  

Gemeente krijgt twaalf weken
De gemeente Noordoostpolder moet van de rechter binnen twaalf weken een besluit nemen over de bezwaren van omwonenden. Beide partijen kunnen tegen de uitspraak in beroep gaan.

In een eerste reactie zegt de woordvoerder van de omwonenden blij te zijn dat de gemeente een nieuw besluit over hun bezwaren moet nemen. Wel is zij verrast over enkele details in de uitspraak.

 

reacties (11)

 • mart

   

  'T word stil int polderhuis'

  reageer
 • het exploiteren van een 'normale' horecagelegenheid lijkt me niets iets voor een bedrijf als martho flexwerk.

  reageer
 • Tsa

   

  Belangenverstrengeling misschien?

  reageer
 • Nog even dan zijn er meer Hotels,Opvanghuizen etc.etc.

   

  Dit is vragen om problemen. Trouwens een ieder kan nu gewoon schijt aan de regels hebben. Gewoon volhouden dan kan de rechter ermee spelen dan weer de gemeente weer terug naar de rechter. Is dit nog uit te leggen???

  reageer
 • Tjitske

   

  Goh!het is gewoon een polenhotel. Niets meer, niets minder

  reageer
 • dat wisten we al

   

  Ja dit was al bekend VOORDAT de gemeente de vergunningen verleende!!!! Lekker tijdig wakker geworden heren!

 • Schaapjes

   

  En dat op steenworp afstand van de Wellerwaard. En dan vraagt de wethouder zich af waarom hij geen 240 euro de m2 krijgt voor die kavels??? Windmolens, arbeidsmigranten en een asielzoekers centrum. . Ik denk toch dat die drie zaken de grondprijs behoorlijk beïnvloeden .

 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  De gemeente is er duidelijk voor de burger.. Deze gemeente verdiend een dikke pluim hahaha.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Vreemde uitspraken. Als ik iets bouw wat niet volgens vergunning is kan ik het afbreken maar dit hotel mag open blijven??? Dit deugt van geen kant en zo maakt de rechtgevende macht zich niet geloofwaardiger.

  reageer
 • Theo

   

  Wat een gekonkel. De gemeente weet heel goed hoe het zit maar houd marthoflex liever te vriend. Reden? De kamertjes kun je omschrijven als cellen met een lichtkoepel en als je maaltijden laat bezorgen dan kun je een tuinbank ook wel horecafunctie geven.

  reageer
 • Flevogoed

   

  Sluiten die handel , wie niet horen wil moet maar ervaren .

  reageer
 • Handhaven is moeilijk voor het ambtelijk apparaat. Ze moeten dan in beweging komen en dat valt meestal niet mee..

  reageer
 • Sjaak

   

  Dat er alleen maar Polen in zitten, weet de hele polder al jaren. Bijdehandjes !!! Doe je ogen en oren eens open.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert