Ingrepen in Floriadeteam na fouten

ALMERE • Za 28 januari 2017 | 13:15 • Zaterdag 28 januari 2017 | 13:15
De gebiedsontwikkeling van het Floriadeterrein valt niet langer meer onder de verantwoordelijkheid van de directeur Stedelijk Ontwikkeling, de afdeling die verantwoordelijk is voor alles wat er aangelegd en gebouwd wordt in Almere. Het Floriade-project valt voortaan rechtstreeks onder de projectdirecteur Floriade; Remko Schnieders. Dat is één van de ingrepen om de Floriade voor 2022 op tijd en goed geregeld te krijgen.

De afgelopen periode werden fouten gemaakt in onteigeningsprocedures van Camping Waterhout en zijn er vertragingen opgelopen. Volgens verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema zijn er ook twee specialisten ingehuurd die veel ervaring hebben met onteigening op de juiste manier. “Anders zouden we nooit het tempo halen dat we nodig hebben”, aldus Herrema.

Het nieuwe Floriade team van de gemeente Almere is enkel met deze opdracht bezig en doet er geen andere zaken meer bij. Projectdirecteur Schnieders kan zelfs ambtenaren van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO) opdrachten geven en valt rechtsreeks onder de gemeentesecretaris. De huidige directeur van DSO is daarmee op een zijspoor gezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel