Honderden tijdelijke woningen voor Almeerse jongeren

ALMERE • Ma 30 januari 2017 | 7:35 • Maandag 30 januari 2017 | 7:35
Er komen dit jaar honderden goedkope huurwoningen speciaal voor jongeren in Almere. Dat belooft het college van burgemeester en wethouders. Het gaat om tijdelijke, kleine huizen. Het is de bedoeling dat ze vijftien jaar blijven staan. De huur voor de woningen komt tussen de 400 en 550 euro per maand te liggen. 

Waar komen deze huizen in de stad?
Volgens Herrema komen de woningen op verschillende plekken in de stad. Zo worden er 72 woonunits aan de Odeonstraat in Almere Stad gerealiseerd. In Tussen de Vaarten worden 48 huizen gebouwd aan de Jozef Israelslaan. Ook komen er nieuwbouwprojecten aan de randen van industrieterreinen in Almere Buiten en Almere Haven. Op een lege plek achter het stadhuis zijn plannen om een gebouw neer te zetten met goedkope appartementen.

Kantoorpanden
Wethouder Herrema verwacht ook veel van het ombouwen van kantoorpanden tot woningen. Zo krijgen de kantoren van de Zoetelaarpassage een woonbestemming. Ook in het gebouw de Aardbei, achter het stadhuis, komen appartementen en er komen zo'n 150 kamers in het kantoorgebouw naast de Vomar in Almere Haven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel