Compositietekening van aanvaller Lelystedeling

LELYSTAD • Ma 13 februari 2017 | 15:38 • Maandag 13 februari 2017 | 15:38
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht laat dinsdagavond een compositietekening zien van een man die in november twee keer een bewoner van de wijk Buitenhof in Lelystad heeft aangevallen.

De eerste keer gebeurde dat 's avonds in de woning van het slachtoffer. Een week later werd de man opnieuw belaagd toen hij 's middags naar zijn auto liep. De Lelystedeling heeft geen idee waarom de man het op hem voorzien had, maar volgens hem ging het in beide gevallen om dezelfde persoon.

Agenten hebben na de incidenten sporen- en buurtonderzoek gedaan, maar de politie heeft nog niemand kunnen aanhouden. Daarom wordt nu de hulp van het publiek ingeroepen. Het slachtoffer komt in de uitzending ook zelf aan het woord.

Plotseling een man in woonkamer
Dinsdag 22 november zat het slachtoffer thuis op de bank, toen er ineens een man in zijn woonkamer stond. Hij kreeg direct een klap van de insluiper, waarna een gevecht ontstond. Met een scherf van een kapotte vaas haalde de aanvaller uit naar de bewoner, die daardoor een snee in zijn nek opliep. De inbreker vluchtte, het slachtoffer schakelde de politie in. Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen.

Bedreigd met mes
Op dinsdag 29 november liep de bewoner rond 15.30 uur van zijn huis naar zijn auto toen hij plotseling op zijn hoofd werd geslagen. Hij viel op de grond, waarna hij met een steekwapen bedreigd werd. De Lelystedeling wist de aanvaller van zich af te schudden, waarna die ervandoor ging.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 14 februari om 20.30 uur uitgezonden op NPO1.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel