Supermarkt maakt plan voor centrum

EMMELOORD
Supermarktketen Poiesz heeft een plan gemaakt om eindelijk vaart te krijgen in de plannen voor Emmeloord centrum. De gemeente Noordoostpolder is daar al jaren mee bezig. Gemaakte plannen gingen van tafel en de gemeente verloor miljoenen. Nu de bevolking is geraadpleegd over hoe het verder moet, wil de supermarkt doorpakken. 

De afgelopen jaren heeft de keten nauwelijks geïnvesteerd in de supermarkt aan de Noordzijde. Poiesz zag daarvan af omdat het bedrijf op De Deel zou bouwen; dat was met de gemeente afgesproken. De huidige vestiging is daarom verouderd. Bovendien is er weinig parkeerruimte in de directe omgeving.

Plek voor concurrentie
De keten met vooral supermarkten in het noorden van het land heeft nu een plan gemaakt om het centrum van Emmeloord opnieuw in te richten. In dat plan hebben zelfs concurrerende supermarkten een plek gekregen. Poiesz hoopt in de raadsvergadering van eind februari de ideeën te presenteren.

reacties (13)

 • helgawiedijk

   

  Waar de inwoners waarschijnlijk niet op bedacht zijn geweest bij hun keuze voor een scenario voor inrichting van het centrum tijdens het open planproces, is de truc met de 'kanslocaties'. Lees voor genuanceerde berichtgeving: http://www.denoordoostpolder.nl/nieuws/76165/kans-voor-poiesz-in-compact-centrum/

  reageer
 • Akkerbouwer

   

  Er staat nergens de Deel genoemd. De plannen zijn voor het Kettingplein. Een onvolledig persbericht wordt door velen weer heerlijk aangegrepen om te roeptoeteren zonder na te denken.

  reageer
 • Thomas

   

  Dat niet alleen. De Provincie Flevoland heeft met het rijk de afspraak gemaakt om bouwen voor de leegstand standaard te blokkeren. Een nieuwe supermarkt op De Deel zonder dat daar het afbreken van evenveel of meer vierkante meters winkelpand tegenover staat, moet door de provincie verboden worden van die regels, ook als de gemeente het goed zou keuren.

  reageer
 • Wait....

   

  Ja laten deze notabelen het karwei afmaken en ook maar parkeermeters invoeren.

  reageer
 • Jan Vogelaars

   

  Wat erg dit! Alle historie van Emmeloord is straks ingeruild voor een paar rotcenten. Geloofwaardigheid bij grof vuil.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Gemeente veeg de plannen van tafel als jullie geloofwaardig wllen blijven

  reageer
 • Nog niet bekend of de super naar De Deel wil. Als zij zich houden aan de uitkomsten van het planproces komt die niet op de Deel, maar in de buurt van het Kettingplein. Maar inderdaad op De Deel hoort geen supermarkt!

  reageer
 • Ja hoor. Straks ook weer nieuwe ideeen van Sinke, Van Staveren enz.

  reageer
 • Paula

   

  Waar zijn al die inspraakcessies voor geweest? Deze gemeenteraad weet echt niet wat luisteren is. Geen supermarkt op De Deel. Nog meer lege panden in het centrum van Emmeloord zal het resultaat zijn.

  reageer
 • Alsjeblieft, weer een plan, hou toch op zeg! Ga nu eens aan de slag met de uitkomsten van het open plan proces en geef de burger waar hij recht op heeft!!!

  reageer
 • siemon

   

  Wat gaan we met dit pand doen als helaas toch blijkt dat dit net een te groot plan is voor een supermarkt? Supermarkten draaien m.i. het best op een B lokatie met ruime aanrijd-routes en ruime parkeerplaatsen; niet als " opfleuring" van een stadscentrum.

  reageer
 • Karel

   

  Niet de inwoners maar een supermarkt gaat het centum inrichten. Kijk daarom was er een open plan proces. De inwoners betrkken bij de invulling, die een supermarkt mag doen.

  reageer
 • Ex nopper

   

  Wie zit te wachten op een grote Poeisz?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert