Bouw Tiny Houses gaat beginnen

ALMERE • Do 16 februari 2017 | 7:04 • Donderdag 16 februari 2017 | 7:04
De bouw van de Tiny Houses in Almere Poort gaat beginnen. Woensdag zijn de 16 overgebleven ontwerpen van een wedstrijd gepresenteerd. In totaal worden de komende maanden 20 kleine huisjes gebouwd in het kader van de BouwEXPO Tiny Housing Almere. Alle huisjes hebben een kleiner oppervlak dan 50 vierkante meter, maar zijn groot genoeg om in te wonen. 

Er zijn compleet verschillende huisjes bedacht. Zo zijn er zelfs woningen die niet zijn aangesloten op gas, water, licht en riool. Inventieve techniek zorgt voor een schone verwerking van de ontlasting. 

Het is de bedoeling dat de woningen deze zomer gebouwd zijn. Ze zijn dan ook te bezichtigen. De BouwEXPO Tiny Housing Almere is dit najaar gepland.

Sommige huisjes blijven maar een korte tijd staan, andere enkele jaren. De mini-huizen zijn bedacht als oplossing voor de woningnood. Omdat ze zo klein zijn, kost het niet zoveel geld om ze te bouwen. De Tiny Houses in Almere dienen als voorbeeld voor de rest van Nederland.

Deel artikel

reacties (7)

 • sonja

    Vr 16 juni 2017 Vrijdag 16 juni 2017

  Stacaravan is nog goedkoper en ruim genoeg. Waarom mag dat dan niet.

  reageer
 • Faerie

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  D, was het niet dat dit koopprojecten zijn. Enkele staan al te koop op Funda. Daarnaast eens met Ed. De vraag binnen het sociale segment is het hoogst voor (kleine) eengezinswoningen. Deze moeten dan ook worden bijgebouwd, niet alleen de kleine starterswoningen, want uiteindelijk zullen de jongeren in de starterswoningen ook willen doorstromen, en de reden dat die doorstroom al jaren is gestopt is omdat veel mensen niet meer uit klein weg kunnen naar veel te dure grotere woningen. Dat is probleem nummer 2 in de sociale sector: de woningen zijn voor de allerlaagste inkomens, zelf met inbegrip van huurtoeslag, te duur en zorgen voor financiële problemen. Datzelfde geldt voor de vrije sector huurwoningen, waar het probleem doorgaans ligt in de bizar strenge inkomenseisen en driedubbele borgsommen, waardoor middeninkomens in de knel zijn gekomen en nu ook drukken op de sociale huur.

  reageer
 • Ed Molenaar

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Prachtig bedacht door een politieke partij die zelf spotgoedkoop in een niet zo tiny house in Oosterwold gaan wonen.

  reageer
 • Duur-zaam

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Als de huisjes maar korte tijd blijven staan dan is dat zeker niet duurzaam. Dan beter een wat groter huis wat wel 'eeuwig' blijft staan.

  reageer
 • D

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Lijkt me een betere oplossing dan kamerverhuur

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Van Haven

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Ben erg benieuwd naar de Expo, die we zeker gaan bezoeken. Doet me denken aan de wedstrijden waar de Fantasie en de Realiteit uit ontstaan zijn.

  reageer
 • Ed

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Tiny houses, overgewaaid uit de states, zijn niet bedacht als oplossing voor de woningnood. Ze zijn oorspronkelijk bedoeld als reactie op het steeds maar "meer en groter". Dus een reactie op de doorgeschoten consumptiemaatschappij. De woningnood los je op door woningbouwverenigingen de kans te geven betaalbare huurwoningen te bouwen.

  reageer
 • Miemmie

    Do 16 februari 2017 Donderdag 16 februari 2017

  Dat is makkelijk gezegd. Met die verhuurdersheffing van minister Blok waarvan de plannen zijn om die nog verder te verhogen zie ik dat niet zo gauw gebeuren. Al zouden de woningbouwverenigingen die kans nu krijgen is de vraag of ze die zullen grijpen. Meer woningen is meer heffing!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert