Bouw Tiny Houses gaat beginnen

ALMERE • Wo 15 februari 2017 | 20:07 • Woensdag 15 februari 2017 | 20:07
De bouw van de Tiny Houses in Almere Poort gaat beginnen. Woensdag zijn de 16 overgebleven ontwerpen van een wedstrijd gepresenteerd. In totaal worden de komende maanden 20 kleine huisjes gebouwd in het kader van de BouwEXPO Tiny Housing Almere. Alle huisjes hebben een kleiner oppervlak dan 50 vierkante meter, maar zijn groot genoeg om in te wonen. 

Er zijn compleet verschillende huisjes bedacht. Zo zijn er zelfs woningen die niet zijn aangesloten op gas, water, licht en riool. Inventieve techniek zorgt voor een schone verwerking van de ontlasting. 

Het is de bedoeling dat de woningen deze zomer gebouwd zijn. Ze zijn dan ook te bezichtigen. De BouwEXPO Tiny Housing Almere is dit najaar gepland.

Sommige huisjes blijven maar een korte tijd staan, andere enkele jaren. De mini-huizen zijn bedacht als oplossing voor de woningnood. Omdat ze zo klein zijn, kost het niet zoveel geld om ze te bouwen. De Tiny Houses in Almere dienen als voorbeeld voor de rest van Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel