Binnenkijken bij tiny houses in Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN • Wo 24 mei 2023 | 19:29 • Woensdag 24 mei 2023 | 19:29

Tiny Houses van binnen bekijken, dat kan zaterdag in Biddinghuizen. Daar staan er zeven aan De Wiese. Volgens een van de bewoners, Donate Groeneveld, zorgt het wonen in een tiny house ervoor dat je bewuster met de natuur omgaat: "Een beter milieu begint bij jezelf."

Groeneveld kwam in aanraking met tiny houses door vrienden van haar. "Die gingen in een tiny house wonen. Ik heb toen geholpen met bouwen. Toen raakte ik in de ban van het alternatieve wonen. Een kleine ecologische voetafdruk neerzetten vind ik belangrijk."

Ook Duco van Dijk is een van de bewoners van een tiny house in Biddinghuizen. Volgens hem moet je wel van veel spullen afscheid nemen wanneer je in een tiny house gaat wonen. "Toen we gingen verhuizen, moesten we veel weggooien. Toch heb wel ik alles wat ik nodig heb, zoals een wasmachine bijvoorbeeld." En andere spullen zoals een grasmaaier? Die deel je gewoon met je buurtbewoners, zegt Van Dijk. "Op die manier kunnen we er ook voor zorgen dat we minder spullen nodig hebben."

Toch zijn er ook wel nadelen van wonen in een tiny house vindt Groeneveld. "Je weet bijvoorbeeld nooit hoelang je er mag blijven zitten." De tiny houses in Biddinghuizen mogen er nu staan tot 1 januari 2027. Daarna is het nog onzeker, zegt Groeneveld: "We zijn nog wel in gesprek met de gemeente of we naar een andere plek kunnen daarna. Het liefste voor tien jaar." Ook is het toilet nog een nadeel, zegt Donate Groeneveld. "Het is een composttoilet. Dan moet je met je eigen ontlasting sjouwen, dat is even wennen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel