Belangstelling voor tiny houses in Warande blijft achter

LELYSTAD • Wo 17 mei 2023 | 8:05 • Woensdag 17 mei 2023 | 8:05

Van de elf kavels die in de Lelystadse wijk Warande beschikbaar waren voor tiny houses, zijn er nu nog vijf in optie. Dat zei wethouder Grimbergen dinsdagavond tijdens een commissievergadering in het stadshuis over het onderwerp.

Sinds een jaar kan er ingeschreven worden op de kavels. Van de 75 geïnteresseerden die er in eerste instantie waren, namen er acht een optie op een kavel. Inmiddels zijn daarvan ook weer drie mensen afgehaakt.

Het college van burgemeester en wethouders maakte een maand geleden al bekend drie overgebleven kavels voor de kleine huisjes in de markt te willen zetten voor gewone woningen. Wel wordt er een maximum gesteld aan de nokhoogte, zodat het verschil in hoogte tussen de woningen en de tiny houses niet te groot wordt.

'Tiny house een levenswijze'
De fracties van D66 en GroenLinks zijn het daar niet mee eens en vragen zich af of er wel voldoende moeite is gedaan om geïnteresseerden te vinden. D66 had graag gezien dat hier toch iets meer tijd voor wordt genomen. Volgens Heidy Smit is dat ook belangrijk voor mensen die op dit moment wel een tiny house willen bouwen. "Het is een levenswijze die je nastreeft. Dat moet je niet om zeep helpen door opeens kavels beschikbaar te stellen voor reguliere huizen.'

De ChristenUnie wil echter door, net als de VVD en Mooi Lelystad. "Het initiatief heeft in het verleden al voor zeven maanden vertraging gezorgd in Warande, waar de andere grond al vergeven is. Laten we nu niet opnieuw vertragen en deze kavels, zoals het college van plan is, beschikbaar stellen voor andere woningen", zegt Jarno Volmer van de ChristenUnie.

Wethouder Grimbergen benadrukt dat van de kavels die nu nog over zijn er drie beschikbaar blijven voor tiny houses. Voor de drie kavels waarop iets groter gebouwd kan worden hebben zich volgens hem nu vijf optanten gemeld.

Dit artikel is geschreven door verslaggever Kees Bakker van Radio Lelystad. Hij focust zich voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel