Opticien uit Syrië verkoopt wasmachines en koelkasten

ALMERE • Di 21 februari 2017 | 21:41 • Dinsdag 21 februari 2017 | 21:41
Er komen steeds meer winkels aan de rand van het Almeerse stadshart. De economie trekt aan en dus durven ondernemers weer nieuwe winkels te beginnen. Nieuwkomer Ahmad al Raghban had in Syrië zijn eigen brillenwinkel, maar gooit het nu over een andere boeg: hij verkoopt budget elektronica in de Bottelaarpassage. 

Aan de slag
Al Raghban twijfelde geen moment toen hij zag dat een investeerder personeel zocht voor een nieuw te openen zaak. "Ik zat thuis en had geen werk. Toen ik deze baan vond ben ik direct begonnen." Al Raghban werkt de eerste drie maanden vrijwillig in de winkel. Als de zaken goed gaan krijgt hij daarna een contract. 

Hulp
Omdat de Syriër nog moeite heeft met de Nederlandse taal helpt een vriend, Mounir Diaby, mee in de winkel. Hij maakt de prijskaartjes en helpt klanten. "Ik gun hem dit. Hij heeft nu een kans die hij moet grijpen. Daar wil ik hem bij helpen." Het idee om de winkel in de Bottelaarpassage te openen kwam van de moeder van Mounir. "Zij woont al lang in Almere en weet precies waar deze winkel zou passen. Het is hier goedkoop en er komen de juiste klanten."

Gasfornuizen
In de winkel staan naast wasmachines en koelkasten ook gasfornuizen. En dat terwijl de meeste huishoudens in Almere Stad niet op het gasnet zijn aangesloten. Maar dat is volgens Al Raghban geen enkel probleem. "Onze klanten komen uit heel Almere. En zelfs uit Amsterdam. Wij werken voor heel Nederland."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel