Kamer vaker geïnformeerd over Lelystad Airport

LELYSTAD
Staatssecretaris Dijksma of haar opvolger zullen de Tweede Kamer elk halfjaar rapporteren over de planning van Lelystad Airport. Dat heeft zij de Kamer donderdagmiddag toegezegd in een overleg.

Vooral de VVD vroeg om de halfjaarlijkse planning over de luchtverkeersleiding. Door een eerder arbeidsconflict bij Luchtverkeersleiding Nederland loopt de uitbreiding van Lelystad Airport een jaar vertraging op tot 1 april 2019. Dijksma heeft er vertrouwen in dat LVNL haar afspraken nakomt en de planning haalt, ook al mag er bij alle voorbereidingen niets mis gaan.

De onrust in Overijssel over de hoogte waarop vliegtuigen naar Lelystad vliegen leidt niet tot vertraging. Volgens Dijksma is er in Overijssel sprake van een misverstand. Vliegtuigen blijven tot Zwolle boven twee kilometer vliegen en zetten pas bij Hasselt de daling in. Een wachtgebied bij Lemelerveld wordt alleen bij uitzondering gebruikt.

reacties (8)

 • Ben

   

  Kijk voor duidelijke informatie eens op www.hoogoverijssel.nl Voor verbetering van de vliegroutes naar Lelystad

  reageer
 • Kees

   

  Echt alles wordt gedaan om Nederland verder onleefbaar te maken voor een paar extra centen die Schiphol gaat verdienen. De oplossing is om Schiphol op een nieuw eiland voor de kust onder te brengen. Dan zijn ze niemand tot last en kunnen ze zoveel banen aanleggen als ze willen. Nu blijven ze zeuren dat ze meer ruimte willen, die krijgen ze dan en beginnen ze weer opnieuw.

  reageer
 • Frits1

   

  Het is absoluut niet interessant wat de politiek (o.a. Staatssecretaris) hierover zal melden en wanneer. Van het begin af aan is in dit hele project gelogen door politici en de ingehuurde beroepssprookjesverteller (Alders) en door lokale politici meegeheuld voor eigen stokpaardjes. Stoppen kan niet meer, helaas. De generaties hierna zullen dit stoppen als het leefmilieu onhoudbaar is vernield. Ik weet uit de bron van een cargadoor dat er al vlak na de ingebruikname vrachtverkeer naar vliegveld Lelystad komt. Nou, beste voorstanders veel geluk en geluid met de Antonovs en Toepolevs!

  reageer
 • frits

   

  Nou nou, poeh poeh, 1x per halfjaar. Dat was dus nu, dan weer in augustus 2017, februari 2018 en augustus 2018. Vooruit, ook nog februari 2019. Zou je als Tweede Kamer dan echt goed kunnen controleren of alles goed verloopt? Augustus 2017 zitten we waarschijnlijk nog middenin een kabinetsformatie, dus niemand gaat zich er dan aan branden om te melden dat er problemen zijn. En in februari 2018 zijn de problemen alweer onoplosbaar ver opgelopen. LVNL trekt wel weer een bak smoesjes open om vooral niet hard te hoeven werken. En Dijksma komt met al dit geraaskal gewoon weg. Een paar maanden geleden zwaaide de VVD nog met een motie om af te dwingen dat Lelystad Airport toch snel open zou gaan. Nu accepteert de VVD een reactie van de staatssecretaris dat het maar de vraag is of april 2019 haalbaar is (zoveel mitsen en maren), en dat ze weigert toe te zeggen dat Lelystad Airport in 2019 direct met minimaal 4000 vliegbewegingen van start kan gaan. VVD, toon toch eens lef, en doek de LVNL gewoon op.

  reageer
 • Hannes

   

  En wat wordt dan de mitse en mare als LVNL is opgedoekt! Volgens de media heeft Schiphol een hele andere scenario debacle op tafel liggen!

 • Diforno

   

  Lelystad Airport wordt een succes. Sneller dan gepland zal het aantal (geplande) vluchten behaald worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Vleugeltje

   

  Natuurlijk komt dit vliegveld er alleen het zal nooit Functioneren,de beste slapstick van Nederland.

  reageer
 • Esveen

   

  Dus men fokt elkaar lekker op met weer een fijne avond uit en inkomsten voor het bedrijf waar de opfokvergadering gehouden gaat worden. Wist de piloot dit of mag een vliegtuig niet in zijn achtertuin landen. Heet dit volksverlakkerij met de zogenaamde kennis?

  reageer
 • Maartje

   

  Allemaal types... je hebt gelijk. Kijk maar naar het geweldige interessante verhaal van de persoon boven je

 • Hannes

   

  Met deze camouflage ontwikkelingen expandeert men tegen de markt in." Hopelijk ziet men deze ontwikkeling van pappen en nat houden bijtijds in!"" (Is nu vandaag in de media kranten duidelijk aangegeven waar het scenario debacle wringt!") Vliegveld Berlin Brandenburg is nog steeds niet geopend; oorzaak veiligheid enz!" Het gehele Lelystad AirPort debacle komt precies met een bepaalde schaalvergroting op het zelfde neer!!" (Het blijft voorlopig een tegenstrijdige en onbetrouwbare scenario ontwikkeling!")

  reageer
 • Dirk

   

  Die vergelijking slaat nergens op. Heeft veel meer met installaties te maken en failliete aannemers zoals Imtech. Dat is daar een behoorlijk gehannes met de techniek en middelen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert