Betere doorstroming op A1 al dit najaar

ALMERE
De verbredingen van de verkeersknooppunten Muiderberg en Diemen zijn eerder klaar. Rijkswaterstaat voert de werkzaamheden versneld uit, zodat het verkeer tussen Almere en Amsterdam dit najaar beter kan doorstromen. Aanvankelijk zouden deze klussen pas aan het eind van dit jaar zijn afgerond.

Hinder
Doordat er de komende tijd extra werk moet worden verzet, zal het verkeer op de A1 tot de zomer vaak hinder ondervinden. Zo zijn er geregeld afsluitingen gepland, vooral 's nachts en in de weekeinden.

Vannacht
Ook komende nacht wordt er aan de A1 gewerkt. In de richting Amsterdam zijn van 23:00 uur tot zaterdagochtend 07:00 uur twee rijstroken afgesloten.

reacties (4)

 • Jan

   

  Niet Rijkswaterstaat, maar de aannemerscombinatie voert de werkzaamheden versneld uit. Rijkswaterstaat is opdrachtgever.

  reageer
 • Karel

   

  Hoera, eindelijk! Maar toch eerst zien en dan gebeuren. Volgens mij was de planning knooppunt Muiderberg altijd al najaar 2017?

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Ik denk dat eind mei de meeste werkzaamheden afgerond zullen zijn. Eind april moet de definitieve indeling van KNP Muiderberg (en KNP Diemen) gereed zijn en rijdt al het verkeer op de definitieve verbindingswegen. De wisselstrook moet dan nog wel voor een (paar) weken of maanden dicht om de nieuwe systemen te testen. In huidige situatie heeft men de bestaande systemen overgezet.

  reageer
 • Hannes

   

  Jammer genoeg kunnen niet alle afvoerputten de snelle doorstroming verwerken!!. Waar uiteindelijk weer een verstopping ontstaat!!"

 • Wil

   

  Nou, dat zou mooi zijn. Rogier, als jij hierbij betrokken bent: Bedankt!

 • Karel

   

  Waar baseert u uw informatie dan op, die anders is dan dit artikel? Bent u op enige manier betrokken bij dit project?

 • August

   

  Joepie

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert