"Feestende politie bestelde allemaal extra's"

ALMERE • Do 2 maart 2017 | 10:31 • Donderdag 2 maart 2017 | 10:31
Tijdens twee feesten van de Centrale Ondernemingsraad van de politie werden allerlei extra's besteld waar nu niet voor wordt betaald. Dat zei een Almeerse onderneemster donderdag tijdens een kort geding in Den Haag. De vrouw is eigenaresse van het bedrijf De Jong Boekingen dat de feestjes voor de politie organiseerde. 

18.500 euro aan extra diensten
De Almeerse zou last-minute nog een boottochtje moeten regelen waar een zangeres voor werd ingevlogen. Ook werden op het allerlaatste moment nog kaarten besteld voor het Kerstcircus in Carré. Verder zouden er voor een speech van Giltay een aantal flessen champagne zijn geregeld. In totaal staat er volgens de Almeerse nog 18.500 euro open.

Gegoochel met cijfers 
Volgens de politie kloppen de facturen van de Almeerse onderneemster niet. Alles valt veel hoger uit dan van tevoren afgesproken. Ook zouden bedragen dubbel zijn geboekt. Er is volgens de advocaat van de politie sprake van een gegoochel met cijfers en facturen.

Geen vragen gesteld omdat het politie is
Volgens de onderneemster klopt dat niet en heeft ze berekend wat er extra werd aangevraagd tijdens de feestjes. Volgens haar advocaat Geert-Iem Roos heeft zijn cliënte naar beste eer en geweten gehandeld. "Wanneer iemand in een politie-uniform je vraagt om een feest te organiseren, en die persoon wordt ook nog eens gesteund door de korpschef, dan stel je geen vragen. Je denkt dan dat het wel snor zit.''

Strafrechtelijk onderzoek
De COR kwam vorig jaar in opspraak vanwege een exorbitant uitgavenpatroon onder leiding van voorzitter Frank Giltay. Er werden luxe feestjes georganiseerd, cruises geboekt en prijzige vergaderlocaties gekozen. Er lopen nog interne en strafrechtelijke onderzoeken naar de affaire.

Samen om tafel
De rechtbank doet over twee weken uitspraak, maar de rechter heeft voorgesteld dat de politie en de onderneemster nog eens om tafel gaan om zelf tot een schikking te komen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel