Poiesz wil snel supermarkt aan de Deel

EMMELOORD
De eigenaar van Poiesz supermarkten wil snel een winkel bouwen aan de Deel in het centrum van Emmeloord. Maandagavond presenteerde directeur Piet Smit een gedetailleerd bouwplan voor een complex aan het plein aan de gemeenteraad.

Het gebouw bestaat uit een ondergrondse fietsenstalling, op de begane grond een grote supermarkt en daarboven twee lagen met appartementen. Ook komt er een passage van de Deel naar de achterkant van het gebouw waar 80 parkeerplaatsen moeten komen.

Klaar met wachten
Piet Smit zei al eerder dat er haast gemaakt moet worden met de ontwikkeling van het centrum. "We praten al twaalf jaar mee over de plannen voor een nieuw stadshart met daarin een nieuwe supermarkt voor ons. We zijn wel een beetje klaar met wachten en willen als het kan morgen beginnen met de bouw."

Volgens verantwoordelijk wethouder Suelmann kan het idee van de ondernemer mee in de besluitvorming rondom de herontwikkeling van het stadscentrum van Emmeloord. Voor de zomer moet er een definitief besluit liggen. Wanneer de bouw kan beginnen is nog onduidelijk.

Bevolking buitenspel?
De bevolking heeft eerder in een raadpleging, het zogenoemde Open Plan Proces (OPP), aangeven dat ze geen supermarkt op De Deel wil. De supermarkt van Poeisz is net naast dat grote plein in het centrum gesitueerd. De gemeente maakt nu drie varianten op basis van het OPP. De kans is groot dat in één van die varianten de supermarkt van Poiesz wordt meegenomen. De inwoners hebben daar – als het aan de wethouder ligt – niet veel meer meer over te zeggen. Maar D66 en de SP willen de bevolking echt het laatste woord geven . D66 wil daar zelfs een referendum over organiseren. Of dat referendum er komt, of een ander manier om de bevolking het laatste woord te geven, daar wordt in een volgende vergadering over gestemd.

reacties (22)

 • van lotus koffie koekjes

   

  natuurlijk belazerd,dat is ook zo wat de politiek zegt.de bewoners willenook geen supermarkt op de deel.er moet juist wel een supermarkt komen op de deel.dat is toch leuk? dat komt zeker dat emmeloord gestoord is,ze willen liever een kale boel hebben jo.de polderbewoner zijn allemaal saaie kudde dieren.

  reageer
 • E.

   

  Het plan wat gepresteerd werd afgelopen maandag tijdens de gementeraad. Is niet alleen een supermarkt aan de deel. Maar parkeren wordt een.plein achter de supermarkt. Dus zeg maar dag tegen het parkje. Heerlijk alle het groen weg uit het centrum. Met de lachende groeten van wethouder,Seulmann , die zelf in marknesse woont. Ja volgende x maar niet op het het CDA stemmen. Die houden van kaal , steen, ongezelligheid en geld om hun spilzucht te camoufleren.

  reageer
 • Belazerd

   

  Ik voel me belazerd, nu de politiek roept dat wij geen supermarkt willen. Die vraag is ons namelijk nooit gesteld, misbruik maken van dat open plan proces! Ik zie het probleem ook niet, de poiesz wil bouwen op de plek waar decennia lang het landbouwhuis heeft gestaan, de deel blijft zoals het is: een kale vlakte. Overigens oneerlijk dat de appie via de achterkamertjes wel fors mocht uitbreiden, maar ja zo gaat dat met onze bestuurders.

  reageer
 • Paula

   

  Stel voor dat er toch eens goed geprotesteerd moet worden. Dit gemeentebestuur weet niet wat luisteren naar de bewoners is. De bewoners hebben breed aangegeven GEEN supermarkt op de Deel te willen. Op met trommels en fluitjes naar de eerstkomende gemeenteraadsvergadering waar de plannen voor de Deel weer besproken worden. Wat bewaarheid dit college het algemeen levende gevoel van belazerd te worden door de politiek.

  reageer
 • HELAAS IS DIT NOODZAKELIJK !!

   

  De schijn geven aan de bewoners om mee te praten en vervolgens een andere koers te volgen is platvloers gezegd volksverlakkerij. Dat ondernemers tijdens de inspraakrondes de kans kregen werd ruim ontvangen ,ook na het hele circus in het geniep. Wie wordt nu feitelijk voor het jan doedel aangezien.

 • Arnold

   

  Als belastingbetaler begin ik er van te balen dat het schreeuw publiek zonder enige kennis van zaken of middelen zich via de hondsbrutale SP en opgeblazen niveauloze mevrouw Hoekstra telkens maar weer frustrerend en vertragend de toekomst tegen weet te houden. Dat heeft de zusterpartij van de SP in Oost Duitsland ook decennialang voor elkaar gekregen. En zie waar ze het gebracht heeft. Middelmaat of triestheid is nog zacht uitgedrukt.

  reageer
 • Beste Arnold,

   

  Als burger van de Noordoostpolder.Ik heb een advies ,verdiep u zelf eerst in de materie. Veroordeel niet persoonlijk iemand,maar ga eerst het gehele traject van het Openplan proces bestuderen.De geschiedschrijving blijkt in uw visie totaal een andere te zijn dan de werkelijke. Het zou geheel geen slecht idee zijn dat er een onderzoek zou plaats vinden op belangenverstrengeling,achterkamertjes politiek,bevoordelen van ,onderhuidse afspraken,toetsing op onafhankelijkheid. Ik denk dat de beerput openbarst van ongeloof met een grote mate van nepotisme.

 • laat alle reacties zien
 • sander

   

  Je zet midden op De Dam in Amsterdam toch ook geen supermarkt neer , het plein open houden !!!!

  reageer
 • Ben

   

  Maar de Dam is een mooi, druk plein, niet een veredelde parkeerplaats...

 • Jaap

   

  Hoop dat de bevolking echt in opstand komt tegen de plannen voor een supermarkt op de deel!

  reageer
 • Ben

   

  Mag ik als buitenstaander vragen wat er is mis is met een supermarkt op de Deel? Het is niet alsof het nu een prachtig bruisend plein is of zoiets...

  reageer
 • Hannes

   

  Inderdaad; een bruisende plein, en een rondje om de kerk, om de sfeer te bepalen; daar past zeker een supermarkt bij! En de rest van de winkelketens, komen er vanzelf wel weer bij!!

 • espelaar

   

  Er is nu eenmaal verschil tussen even snel je boodschappen doen en wegwezen (bij de supermarkt, buiten het centrum), en gezellig winkelen en wat eten/drinken (in het centrum). Ken je een gezellig winkelcentrum waar een supermarkt is?

 • Nopper

   

  Nee nu niet meer vroeger stonden er leuke winkeltjes maar die zijn jaren geleden al gesloopt ivm alle plannen.

 • CJW

   

  Er zijn vlakbij al genoeg supermarkten. Nog eentje draagt niet bij tot een gezelliger plein. Bovendien was ons als bevolking beloofd dat er geen supermarkt op de Deel zou komen. We hadden inspraak over hoe we het centrum wilden. Daar kwam geen supermarkt in voor!

 • RL

   

  Zijn we nou bezig met een Centrum-plan of zijn we bezig met een Poiesz-plan? Dit plan van deze ondernemer is natuurlijk niet opgezet om de burger te voorzien van een mooi centrum, maar heeft alleen maar een commercieel doel voor het 'prachtige familiebedrijf Poiesz'. Je zou je maar flink hebben ingezet voor het Open Plan Proces, dan voel je je toch wel enorm buitenspel gezet door deze beweging. Als we hier in meegaan, hoef je de mening van de burger nooit meer met droge ogen te bevragen. Maar hoe meer partijen een vinger in deze oude pap mogen steken, hoe langer het gaat duren. Ik voorspel dat onze gepensioneerde fotograaf binnenkort ook met een tweede plan komt. Ga gewoon voor het plan dat de bevolking wil, daarvoor zit je namelijk in de Raad. Vergeet dat niet. Je bent volksvertegenwoordiger, geen marionet van de ondernemers.

  reageer
 • RL

   

  Zijn we nou bezig met een Centrum-plan of zijn we bezig met een Poiesz-plan? Dit plan van deze ondernemer is natuurlijk niet opgezet om de burger te voorzien van een mooi centrum, maar heeft alleen maar een commercieel doel voor het 'prachtige familiebedrijf Poiesz'. Je zou je maar flink hebben ingezet voor het Open Plan Proces, dan voel je je toch wel enorm buitenspel gezet door deze beweging. Als we hier in meegaan, hoef je de mening van de burger nooit meer met droge ogen te bevragen. Maar hoe meer partijen een vinger in deze oude pap mogen steken, hoe langer het gaat duren. Ik voorspel dat onze gepensioneerde fotograaf binnenkort ook met een tweede plan komt. Ga gewoon voor het plan dat de bevolking wil, daarvoor zit je namelijk in de Raad. Vergeet dat niet. Je bent volksvertegenwoordiger, geen marionet van de ondernemers.

  reageer
 • dan ken je de raad van NOP nog niet

 • Mina

   

  En met Pizzeria Danezo zijn ze ook in onderhandeling, 500m'2 ook dit moet op de deel.Dus en de Poi en Pizzeria en de deel is vol.Wat een aanfluiting ! Weer wordt er niet gehoor aangegeven aan de bevolking,wij wilden een mooi plein en bovenal een gezellig plein en niet volgebouwd !

  reageer
 • Nopper

   

  Die poimar kunnen we boycotten, en nu domino pizza er zit kunnen we daar toch al lekkerdere pizza's halen dus kunnen we ook zonder da enzo!

 • M.H.

   

  De inwoners hebben hier volgens de wethouder niet veel over te zeggen. Er zijn inspraakavonden geweest en dus heeft de gemeente laten zien dat de bevolking mag spreken....niet dat daar wat mee gedaan wordt. Helaas, meepraten is 1 ding maar het gevoel krijgen dat er ook geluisterd wordt is nog een groot verbeterpunt voor deze gemeenteraad. En ondertussen worden er geen besluiten genomen over ons centrum terwijl er daaromheen van alles doorgedrukt wordt.

  reageer
 • Kees

   

  Mooi, eindelijk een beetje leven op de Deel.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Wij nemen het mee u hoort nog van ons ..... Eigenlijk triest dat zo een plein, dorpskern zou worden gedomineerd door een afzichtelijke supermarkt zet er dan ook maar een autosloperij naast! Als het aan mij ligt maakt men er een soort van eilandjes met verhoogde podiums wat boompartijen water fontein waar de burger doorheen kan lopen etc zodat het een gemeenschaps vriendelijke omgeving blijft waar gefeest kan worden de kermis kan vertoeven en weer markt kan worden gehouden, herdenkingen, wandeltochten etc

  reageer
 • willem

   

  Een van de eerste daden van CDA burgemeester Aucke v/d Werff in 2010 was om deze gemeente een plan van Provast aan te smeren, nu mag zijn CDA wethouder Suelmann de rest van het centrum vernielen.

  reageer
 • Robbie

   

  Laat de deel toch de deel. Een mooi, grote lege ruimte voor gratis en makkelijk parkeren en voor evenementen. Waarom een supermarkt op de Deel. De Poimar is een kleine supermarkt. Daar gaat toch vrijwel niemand naar toe. Geen supermarkt op de Deel !

  reageer
 • Geloofwaardigheid?

   

  Klinkt ordinair,dit is pure volksverlakkerij door dit college. Eerst met een projectontwikkelaar de kluit belazeren (de bevolking van de Noordoostpolder) en vervolgens een z.g.n inspraak ronde met een bemiddelingsbureau.Hoe intelligent is dit college dat de burger nog denkt dat hierin objectief gehandeld wordt?

  reageer
 • wat een domme houding van ons onbetrouwbare gemeentebestuur. zoals vaker zal ook hier wel weer sprake zijn van belangenverstrengeling

  reageer
 • Taxichauffeur

   

  Kan worden meegenomen in de besluitvorming! Voor de zomer moet er een besluit komen! Nog niet bekend wanneer de bouw begint! Krijg het gevoel dat we weer in het ootje genomen worden. Niet veel voorstanders voor een supermarkt en wat ik hieruit opmaak is dat ie er wel degelijk komt.

  reageer
 • Dirk

   

  Een bekend liedje. Over 25 jaar......

  reageer
 • Bewoner

   

  Horror scenario. Dit verzin je niet.

  reageer
 • Frank

   

  Snel boycotten die supermarkt. Wij willen geen supermarkt op de Deel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert