Helma Lodders enige Kamerlid uit Flevoland

FLEVOLAND • Do 16 maart 2017 | 6:14 • Donderdag 16 maart 2017 | 6:14
Helma Lodders van de VVD lijkt het enige Tweede Kamerlid uit Flevoland te worden. Als twaalfde op de lijst is de Zeewoldense zeker van haar herverkiezing. Lodders zit sinds 2010 in de Kamer. In de afgelopen periode was zij de specialist op het gebied van landbouw en pensioenen.

Geen PVV'ers
De PVV is net niet groot genoeg geworden om Chris Jansen in de Kamer te brengen. De Almeerder stond 23ste op de lijst, maar de partij van Wilders blijft ondanks groei steken op 20 zetels. Ook Toon van Dijk op plek 26 valt buiten de boot.

Bij het CDA maakt Chris Schotman alleen kans als voldoende partijgenoten een post krijgen in een nieuw kabinet. Schotman staat 28ste. Hetzelfde geldt voor Martine van Bemmel, de nummer 28 bij D66.

VNL
Doordat Voor Nederland (VNL) te weinig stemmen heeft gekregen, keert Almeerder Joram van Klaveren niet terug in de Kamer. 

De Kiesraad maakt de definitieve uitslag komende dinsdag bekend. Dan wordt duidelijk of kandidaten met voorkeurstemmen zijn gekozen en in de Tweede Kamer alsnog een plek krijgen. Totaal 29 Flevolanders hadden zich kandidaat gesteld.

In de oude Kamer zaten naast Helma Lodders uit Zeewolde en Joram van Klaveren uit Almere ook de Flevolanders Remco Bosma (VVD) en sinds begin dit jaar Rien van der Velde (PvdA), beiden uit Emmeloord. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel