Celstraf voor seksuele uitbuiting minderjarig meisje

ALMERE
Een 28-jarige man uit Rotterdam moet 20 maanden de cel in omdat hij in Almere een 16-jarig meisje tot prostitutie heeft gebracht. Mocht de man de komende twee jaar opnieuw een strafbaar feit plegen, dan komt daar nog zes maanden celstraf bij.

De rechtbank zegt dat de man wist dat het om een minderjarig meisje ging. Hij is een relatie met haar aangegaan en heeft haar zo geworven om in de prostitutie te werken. Mensenhandel waarbij iemand in de prostitutie wordt gebracht, is een buitensporige en ontluisterende manier van uitbuiting, oordeelt de rechtbank.

De rechtbank vindt het belangrijk dat de man geen contact opneemt met het slachtoffer en heeft hem daarom een 'maatregel tot beperking van de vrijheid' van twee jaar opgelegd. Bij elke overtreding moet hij twee weken extra gevangenisstraf uitzitten.

 

reacties (1)

  • grondstof

     

    En dat noemen ze tegenwoordig straf, belachelijk kort als je er ook nog is 1/3 van aftrekt. Belachelijk laag maar ja, de opdracht luid geen gevangenen erbij want de gevangenis gaat verkocht worden. Het is een schande, slechts 55 in de cel in Nederland per 100.000 inwoners terwijl men niet minder crimineel is dan in de landen om ons heen. Daar is er een veelvoud van die 55 heel normaal.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert