Raadsmeerderheid tegen onderzoek stoppen Floriade

ALMERE • Wo 22 maart 2017 | 16:26 • Woensdag 22 maart 2017 | 16:26
Er komt geen onafhankelijk onderzoek naar de kosten die gepaard zouden gaan met het stoppen van de Floriade. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland langs de Almeerse raadspartijen. D66, VVD, PvdA en het CDA steunen een motie van coalitiepartner Leefbaar Almere om het onderzoek tegen te houden. Donderdagavond wordt dat voorstel besproken.

Volggroep Floriade teruggefloten
De Volggroep Floriade, een team dat door de raad is ingesteld om de ontwikkelingen rond de wereldtuinbouwtentoonstelling kritisch te volgen, wordt hiermee teruggefloten. Het was namelijk een voorstel van de volggroep om het onderzoek te laten uitvoeren. De vraag over hoeveel het zou kosten om te stoppen, komt in iedere bespreking over de Floriade terug. Vooral oppositiepartijen PVV en SP willen weten wat de financiële gevolgen zouden zijn.

Op de rem
De coalitiepartijen trappen nu op de rem. Ze zien geen enkele reden om de kosten in kaart te brengen, omdat de Floriade gewoon door moet gaan. Twee weken geleden stelde de VVD al dat het onderzoek de suggestie wekt dat Almere met de Floriade wil stoppen, terwijl dat niet de bedoeling is. Daarnaast vinden de liberalen dat het een verkeerd signaal afgeeft aan de toekomstige investeerders in het Floriade-terrein.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel