Extra inzet jeugdboa's Kruidenwijk

ALMERE
In de Almeerse Kruidenwijk zijn na verschillende vernielingen extra jeugdboa's ingezet. Dit zijn medewerkers van stadstoezicht die gespecialiseerd zijn in de omgang met jongeren. De bedoeling is dat de jeugdboa's twee weken lang intensiever surveilleren in de wijk.

Buurthuis Karwij
De jeugdboa's komen vooral in actie als buurthuis Karwij 's avonds de deuren sluit. Buurtbewoners hadden aangegeven vooral dan last te hebben van rondhangende jongeren. Ook vlogen drie keer bakstenen door ruiten van woningen aan de Basilicumweg kort nadat het buurthuis was gesloten. Volgens buurtbewoners waren jongeren hiervoor verantwoordelijk. 

Maatregelen
Met de extra inzet van de jeugdboa's wil burgemeester Franc Weerwind dat de rust in de wijk terugkeert. Tot nu toe lijkt dat te werken; bewoners van de Basilicumweg zeggen zich minder onveilig te voelen nu er meer agenten en handhavers door de wijk surveilleren. Naast de inzet van jeugdboa's was er woensdagavond ook een gesprek tussen de gemeente, bewoners en de politie over de vernielingen die zijn aangericht.

reacties (10)

 • Anno N.

   

  Een jochie van 15 jaar met zijn kornuiten die er niet tegen kan dat hij een keer werd aangesproken op zijn gedragingen en lafhartig een steen door de ruit gooit. Het is bekend wie het was (waren). De ene kant heel vervelend, de andere kant laten we het niet groter maken dan het is.

  reageer
 • Jim

   

  Poe poe wel 2 welen intensief surveilleren . Nou daar lossen we het wel mee op. Denk na er is een veel groter probleem. Hallo wKler worden almere

  reageer
 • Jan

   

  Probleem is dat in de betreffende bevolkingsgroep waar het hier om gaat, de jongens nauwelijks aangepakt worden. Dus in dit geval, zeker de ouders laten opdraaien voor schade en dergelijke. Misschien is dat het signaal waar dan wel op gereageerd wordt. Want met al dat praten, theedrinken en jeugdhuizen gericht op die jongeren, heeft geen bal geholpen. Integendeel, het werkt averechts, ze voelen zich praktisch onkwetsbaar. Gewoon de discriminatiekaart uitspelen en de politie heeft het gedaan. En daar zit het probleem, men durft die klantjes niet eens meer goed aan te pakken. Dan maar de ouders via hun portemonnee.

  reageer
 • pieter

   

  Red je kind, !!!! verlaat Almere. !!!!! De "politiek" heeft Almere laten verloederen.

  reageer
 • Sjonnie

   

  Ik ben verhuisd uit deze buurt. Wat een pauperzooi daar. Ze moeten het Almere-Ghetto gaan noemen. Mijn buren hadden allebei een uniek gevoel voor tuin inrichting. De een had de halve sloop in de voortuin en de ander de jungle. Maar ik wil postcode 1313 wel bedanken. Nu heb ik mijn eigen huis laten bouwen in Poort. Heerlijk!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Volkerenkomenvolkerengaan

   

  Vroeger noemden wij dit anarchie welke normaliter hardhandig werd bestreden samenscholingsverbod avondklok etc, nu zijn we een gezapig soft en laf volk geworden, en worden we zelfs vanuit andere delen van onze wereld openlijk beledigd en bedreigd. Deze jeugd heeft de toekomst, voor de volwassenen van nu tekent het beleid van de laatste dertig jaar zich af als het einde van onze samenleving.

  reageer
 • Dirk

   

  lachen met die boa,s in tussen de vaarten noord is er twee jaar overlast en werkt hier voor geen meter ze komen op tijden dat ze niet nodig zijn en als ze nodig zijn zie je ze niet en b3el je de politie dan zie je die ook niet slappe zooi hier in almere

  reageer
 • Emma

   

  Die laatste opmerking vind ik erg krenkend voor ouders die hun uiterste best doen, maar wiens kind toch de fout ingaat. Het is te makkelijk het probleem altijd op de ouders af te schuiven. U kent ook vast wel gezinnen bij wie het met een van de kinderen niet goed gaat terwijl het met de andere(n) prima gaat. Ik heb gelukkig dergelijke problemen niet gehad met mijn kinderen, maar ik weet dat dat niet alleen aan onze opvoeding ligt.

  reageer
 • Jeroen

   

  Boa's? De ME en hondenbrigade hebben wat meer impact.

  reageer
 • Vinnie

   

  Gaat de goede kant op maar nog beter zou zijn keihard straffen en ook de ouders straffen omdat ze hun kroost niet in de hand kunnen houden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert