"Ooit weten we wat met Cassandra is gebeurd"

ALMERE
De nabestaanden van de Almeerse Cassandra van Schaijk zijn ervan overtuigd dat er ooit een antwoord komt op de vraag wat er precies is gebeurd. Tien jaar na haar verdwijning en dood is nog steeds niet duidelijk wat zich heeft afgespeeld in de laatste uren van de toen 17-jarige Cassandra.

Voor Benny, de jongere broer van Cassandra, blijft de nacht van 23 op 24 maart een heel moeilijk moment. In die uren verdween zijn zus. Haar lichaam werd drie weken later op zaterdag 14 april 2007 gevonden bij de Noorderplassen. Hoe zij om het leven is gekomen, is nooit opgehelderd. "Dit zijn de dagen waar ik het moeilijk mee hebt, nu denk ik er extra veel aan. Normaal doe ik wel gewoon mijn ding, maar rond deze datum is het extra moeilijk."

"Verwerken gaat nog niet"
Ondanks uitgebreid onderzoek naar de dood van de jonge Almeerse is de zaak nog steeds niet opgelost. Voor de nabestaanden is dat een zware last. "Dat we niet weten wat er die nacht is gebeurd, doet ons veel verdriet", zegt Benny. "We zijn veel met het gezin bij elkaar en we praten erover, maar echt verwerken gaat niet omdat we niet weten wat er is gebeurd. Dat doet veel pijn. Dit blijft me altijd achtervolgen zolang er niet duidelijk is wat zich allemaal heeft afgespeeld."

Benny is ervan overtuigd dat meerdere mensen weten wat zijn zus is overkomen. "Het is inmiddels tien jaar geleden en er moeten mensen zijn die al die tijd een schuldgevoel met zich meedragen. Dit kun je niet eeuwig voor je houden. Het antwoord of de tip die we willen, zal er dus een keer komen. Wij geven de hoop nooit op."

Beloning van 10.000 euro
Folkert van Dekken, leider van het politieonderzoek naar de dood van Cassandra van Schaijk, zegt dat de zaak er slecht voor staat. "Tien jaar na dato is de zaak nog steeds niet opgelost. We hebben de gouden tip nog niet, terwijl de 10.000 euro beloning nog steeds staat." 

In 2013 werd een cold case team op de zaak gezet. Tot op de dag van vandaag blijven de rechercheurs actief, al is dat niet op dagelijkse basis. "Er is geen informatie meer om te onderzoeken, maar er komt gemiddeld een keer per maand een tip binnen en die pluizen we dan helemaal uit", zegt Van Dekken. "Wat we vooral willen weten, is wie de twee mannen zijn die Cassandra voor het laatst levend hebben gezien. Nadat ze met z'n drieën vertrokken zijn bij het station Almere Centrum loopt het spoor dood. Wij zien deze mannen vooralsnog niet als verdachten, maar zij kunnen ons heel belangrijke informatie geven."

"Cassandra's dood is een misdrijf"
Rechercheur Van Dekken gaat er vanuit dat de dood van Cassandra een misdrijf is. "Alle onderzoeksbevindingen, getuigenverslagen en de toestand waarin Cassandra zich bevond na een avond stappen wijzen allemaal op een misdrijf. Wij sluiten een ongeval uit."

Doordat er inmiddels tien jaar verstreken zijn, hoopt van Dekken dat de mensen die meer van de dood van Cassandra weten nu wel willen praten. "Mensen zijn ouder geworden, hebben meer verantwoordelijkheidsgevoel gekregen en kunnen zich misschien beter verplaatsen in het incident."

Net als de familie Van Schaijk denkt ook de politie dat de mysterieuze dood van Cassandra ooit opgelost zal worden.

reacties (3)

 • Rob

   

  Een onverteerbare en zeer trieste zaak die klaarblijkelijk maar niet opgelost kan worden. Dat er toentertijd geen DNA sporen zijn gevonden tenminste dat maak ik uit het verhaal op bevreemd mij erg. Ik hoop voor de nabestaanden dat de dader(s) toch snel in het vizier van de speurders zullen komen en de familie eindelijk zijn rust zal vinden. Sterkte in deze moeilijke dagen.

  reageer
 • Leny.

   

  Dat kan ik heel erg goed begrijpen Heel veel sterkte. En ik hoop voor jullie dat de dader of daders ooit nog gepakt worden.

  reageer
 • Tineke oornink

   

  Lieve menseniet Leef erg met jullie mee Ik ben de vrouw van Mario oorninkomen werkzaam bij wijngaard dus misschien mijn man kent jullie goed Ik ken Sandra heel goed en heb er nog verdriet van maar geef de hoop niet op jullie komen er geloof me Heel veel sterkte

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert