Tbs'er en verdachte gewelddadige dood dinsdag voor rechter

ALMERE
Een patiënt van de Oostvaarderskliniek in Almere die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van twee mensen in Arnhem, moet dinsdag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die bepaalt of de 47-jarige man langer moet vastzitten. Dat laat het Openbaar Ministerie maandag weten. 

Hoteleigenaar en dakloze vrouw dood gevonden
De tbs'er werd vorige week aangehouden nadat hij zich meldde op het politiebureau na de dood van twee slachtoffers. Zij werden gevonden in een voormalig hotel in Arnhem. Het gaat om de 71-jarige hoteleigenaar en een 73-jarige dakloze vrouw. Ze waren met geweld om het leven gebracht. 

Geen relatie verdachte-slachtoffers
De verdachte had op 15 maart na zijn werk terug moeten keren in de Oostvaarderskliniek, maar bleef weg. Volgens het OM bestaat de kans dat hij korte tijd in het voormalige hotel heeft gezeten. De politie heeft 'geen bijzondere relatie tussen de verdachte en slachtoffers kunnen vaststellen.'

'Al eerder niet teruggekeerd van verlof'
Volgens diverse media zou de man een paar jaar geleden ook niet zijn teruggekeerd van verlof in een tbs-kliniek in Limburg. Dat wil het OM niet bevestigen. Ook kan een woordvoerder niet zeggen voor welk geweldsdelict de man in 2006 werd veroordeeld. 

Het ministerie van Justitie laat onderzoek doen naar de behandeling van de man.

 

reacties (3)

 • Rob

   

  Niet moeilijk levenslang, geen TBS meer maar levenslang maar dan ook echt levenslang in sobere opsluiting.

  reageer
 • Leny

   

  De precieze toedracht weet ik niet. Alleen nooit meer vrij mag zo,n man zijn. Of een betere controle op de man zetten. Als het al eerder is gebeurd dat hij niet terug kwam. Hopelijk bliven de gevangenissen allemaal weer open. En geen taakstraffen. Dat zie je maar dat ze niet terug komen.

  reageer
 • mam

   

  twijfelen of de man nog langer vast moet zitten???? Ik weet niet hoor maar als je iemand om brengt dan hoor je niet op straat te lopen. IK zou zeggen levenslang opsluiten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert