SP stelt vragen over veiligheid busvervoer

ALMERE
De SP in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over de veiligheid van de buschauffeurs in de stad. Volgens de partij roostert Connexxion te weinig veiligheidsmedewerkers in, terwijl de vervoerder daar wel extra geld voor heeft gekregen van gemeente Almere.

Bovendien zegt de SP van vakbond FNV te hebben gehoord dat er afgelopen weekend in de Kruidenwijk opnieuw geweld is gebruikt tegen een buschauffeur en enkele veiligheidsmedewerkers.

De SP wil weten of het college van burgemeester en wethouders vindt dat er meer veiligheidsmedewerkers moeten worden ingezet. Verder vraagt de partij welke maatregelen het college nog kan nemen om de veiligheid van buschauffeurs en veiligheidsmedewerkers te garanderen.

reacties (8)

 • Eddie

   

  Ik reis al ruim 36 jaar uitsluitend met het ov, voornamelijk in Almere. Ben het niet oneens met wat je zegt. Waar ik het volledig mee oneens ben is dat het om een aantal chauffeurs zou gaan en dit wellicht bij jezelf ligt. Vandaar mijn mening. Jij gaat ook dagelijks met de bus?

  reageer
 • Faerie

   

  Goh Eddie, ik reis al tientallen jaren met de bus en merk dat de chauffeur zo aardig doet als je zelf ook doet. Enkele (maar dan ook enkele) uitzonderingen daar gelaten. Nog steeds hoort dat geen enkel verband te houden met de veiligheid op het OV en het afstraffen van mensen die deze maatschappij lopen te verzieken. Al kan ik me levendig voorstellen dat je niet zo vrolijk op de bus zit als je werk steeds gevaarlijker wordt, en dan vind ik niet dat je als bewoner mag lopen zeuren over de buschauffeurs als je niet eerst je mondje roert over het uitschot wat de boel verpest. Bedenk eens dat je zelf werk hebt waarbij je je nooit echt veilig kan voelen. Overigens zijn er reeds maatregelen getroffen, zoals s'avonds op elke bus een veiligheidsmedewerker en weer meer toezicht en controle door de gele brigade. Maar ik ben bang dat je allerlei maatregelen kan bedenken, zolang de mentaliteit binnen onze maatschappij niet veranderd, en slecht gedrag niet voldoende wordt bestraft, opvoeden van kinderen op grote schaal niet meer correct gebeurt, het water naar de zee dragen is.

  reageer
 • Rob

   

  Pure onzin, niet iedereen over 1 kam scheren, is pure stemmingsmakerij en draagt niets bij.

  reageer
 • Rob

   

  SP Stelt vragen, hoezo stelt vragen, typisch de politiek en ze weten dondersgoed wat er aan de hand is. Optreden en niet steeds weer vragen en continu lullen. Onze maatschappij bestaat gewoon uit een stelletje randdebielen en die moeten aangepakt worden inclusief de ouders daarvan. Simpel toch en daarmee SP zijn de vragen beantwoord en aan de slag.

  reageer
 • pieter

   

  Überhaupt niet snugger om "VEILIGHEIDSGELD" aan een commercieel bedrijf te doneren, die willen zelfs daarop nog verdienen en helemaal niet aan een bedrijf dat eind van het jaar zijn hielen licht. Veiligheid in de stad en in de bussen en op het spoor dient georganiseerd te worden vanuit de politieorganisatie, nu rommelen die commerciële- bedrijven maar wat aan en is even rustig dan wordt de veiligheidsinzet gelijk terug gebracht tot het volgende INCIDENT, want het blijven "NATUURLIJK INCIDENTEN," want STRUCTUREEL is politiek een vies woord.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Eddie

   

  Vriendelijkheid buschauffeur = geen

  reageer
 • Buschauffeur

   

  Veiligheid =geen

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Dweilen ia prima. Was het niet handiger om dat geld aan speciale (jeugd)eenheid politie te geven en o.a. in de kruidenwijk de kraan eens goed dicht te doen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert