Waterpolitie stopt met acties na toezegging korpsleiding

LELYSTAD
De acties die de waterpolitie onder meer in Lelystad voerde, zijn opgeschort. Volgens politievakbond ACP is de korpsleiding aan de eisen van de protesterende agenten tegemoet gekomen.

Ruim twee weken voerde de waterpolitie actie, omdat ze vinden dat ze het werk op het water niet goed en veilig kunnen doen. Door de reorganisatie bij de politie zouden er bij de eenheid te weinig mensen met nautische ervaring zijn overgebleven. 

Volgens de politiebond is nu toegezegd dat er meer mensen op de boten komen en er minder strak wordt vastgehouden aan het budget. Toch zijn agenten er nog niet helemaal gerust op dat het goedkomt. Daarom zijn de acties niet beëindigd maar opgeschort, totdat korpschef Erik Akerboom het eindoordeel geeft, zo laat de vakbond weten. 
 

reacties (1)

  • Henk

     

    Die gasten zouden ook eens op de wal kunnen gaan werk en echt politiewerk gaan doen. De veiligheid is in het geding als ze met een mannetje minder varen? Hahaha ze varen alleen wat rondjes en van onveiligheid hebben ze nog nooit gehoor. Ga een bij de politie Lelystad werken mannen!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert