Raad besluit: onderwijscampus komt bij de Rietlanden

LELYSTAD • Di 4 april 2017 | 21:21 • Dinsdag 4 april 2017 | 21:21
De onderwijscampus van Lelystad komt bij de Rietlanden. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Bij scholengemeenschap de Rietlanden komen verschillende gebouwen voor havo/vwo en vmbo.

Tijdens de vergadering werden verschillende voorstellen ingediend om de plannen te wijzigen. Een amendement om ook te bouwen in het centrum van Lelystad, in de buurt van scholengemeenschap Arcus, haalde het niet.

School niet hoger dan twee verdiepingen
Op voorstel van de collegepartijen en OPA worden de gebouwen van de nieuwe campus niet hoger dan twee lagen. Dit moet er voor zorgen dat de onderwijsinstelling het gevoel geeft kleinschalig te zijn, ook al is er straks plaats voor 4000 leerlingen. 

Vrees voor leerfabriek
Voor aanvang van de vergadering was duidelijk dat de SP en de PvdA een sleutelrol hadden in het debat. De SP was bang dat de 'leerfabriek' te groot zou worden en wilde een afdeling voor het vmbo in het centrum van de stad. 
De scheiding tussen havo/vwo en het vmbo was voor de PvdA weer onverteerbaar. De partij wil graag dat de leerlingen van de verschillende stromingen elkaar kunnen ontmoeten op school, om te voorkomen dat ze in gescheiden werelden leven. 

Maximaal 500 leerlingen per gebouw
Door een aangenomen amendement van onder andere de PvdA komen er straks niet meer dan 500 leerlingen in één onderwijsvoorziening te zitten. En door een aangenomen amendement van de SP gaat de campus uit minimaal vier losse gebouwen bestaan.

Tegenstanders alsnog akkoord
GroenLinks en D66 die liever een deel van de leerlingen in het centrum wilden huisvesten, zijn uiteindelijk ook akkoord gegaan met de locatie bij de Rietlanden.

De bouw van de campus gaat naar verwachting 55 miljoen euro kosten.

[https://twitter.com/Maaike_vd_Bosch/status/849377474525974528]
[https://twitter.com/SVOLelystad/status/849381373425188868]
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel