Wethouder tegen overslag bij Blocq van Kuffeler

ALMERE
Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) vindt het vreemd dat recyclingbedrijf Vijfhoek aan de Silokade bij De Blocq van Kuffeler een overslaglocatie wil bouwen. Daar moet afval aangevoerd worden met schepen, dat dan per vrachtwagen naar het bedrijf op industrieterrein de Vaart wordt vervoerd. Omwonenden zijn fel tegen het plan en worden donderdagavond geïnformeerd door het bedrijf.

Tjeerd Herrema is de eerste van het college van burgemeester en wethouders die zich openbaar uitspreekt tegen het plan. Onlangs informeerde het college de gemeenteraad over het initiatief. Uit de toon van de raadsbrief valt op te maken dat het dagelijks bestuur van de gemeente geen tegenstander is van de overslaglocatie.

Wethouder Herrema zegt nu: “Het is een vreemde functie voor een natuur- en recreatiegebied. We hebben als college afgesproken dat we daar juist toerisme en recreatie gaan versterken. Daar past wat mij betreft geen overslaghaven met torens en een kraan bij.”

Almere gaat niet over de vergunning voor de bouw op de locatie aan het Markermeer. Daar is de provincie voor verantwoordelijk. Wel moet de gemeenteraad een 'verklaring van geen bedenking’ afgeven. Wat de wethouder betreft komt die verklaring er niet.

reacties (5)

 • Rinus

   

  Wethouder Herrema gaat tegen het college standpunt in?

  reageer
 • Boels

   

  Maar Almere moet toch een stad zonder afval worden????? "Blowing green city" of zoiets? Of is dat maar een groen doekje voor het bloeden/

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het gaat niet om afval maar om de fracties voor een betonfabriek vlakbij. Dat wil zeggen zand en grind of wellicht gebroken steen. Niks aan de hand en goed voor het mileu. NB De cement zal wel in bulk per vrachtwagen geleverd worden. Kan dat gezeur van die paar bewoners de ontwikkeling van een hele stad tegenhouden? Het is geen natuurgebied ook al zouden ze dat graag willen. Het is een schuilhaven en beschermende dam voor de uitlaat van het gemaal. Heel goed te gebruiken als kleine haven voor trasnport van zware goederen.

  reageer
 • Schipper

   

  Hoezo gezeur had lekker blijven wonen waar je vandaan bent gekomen! Om je droom ontwikkelingen voor te zetten!

 • Koos

   

  Ik verwacht wel dat al die mensen die steeds mopperen over Herrema nu allemaal even iets aardigs hier neerzetten.

  reageer
 • ???

   

  Nee dat is ook geen plek. Het was al eerder toegezegd omdat niet te doen. Hopelijk komt het er echt niet. Laat de natuur zo. Of creëer er een steiger met bootjes etc.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert